Sve što radi ova vlast jeste da iskorišćava zločine, stradanja i velike ljudske tragedije za sticanje poena i za pravljenje novih polarizacija u našem društvu i regionu.

Poslednja decenija prošlog veka bila je vreme divljanja najprizemnijih nacionalističkih ideja i pobuda, gotovo svih naroda koji su činili našu bivšu veliku državu. Te nacionalističke ideje bile su pogubne za sve, bez obzira da li su negde nacionalisti „pobedili“ u sopstvenoj zamisli ili „izgubili“.

Nije nam potrebno vođenje takve politike novim sredstvima. A to radi sadašnja vlast. Umesto toga, potrebno je voditi politiku koja bi gradila mostove pomirenja sa komšijama u našem društvu i regionu. To bi bila politika izgradnje i učvršćivanja zdravog i razumnog odnosa prema događajima iz devedesetih godina prošlog veka. Upravo takvu politiku zastupa Ne davimo Beograd.

Pročitaj i ovo:

Branislav Dimitrijević za NIN: Većina je u tihoj zavisnosti od vlasti

Ovaj režim ima veliku potrebu da ostavi pečat u javnom prostoru, jer je ubeđen u svoju postojanost. Režim gradi svoju perspektivu kao da će na vlasti ostati do kraja vremena. Takve deluzije o moći znače da će njihov kraj biti opasan, može da se desi da se u tom padu sunovrati čitavo društvo, jer je veliki broj ljudi zavisan od aktuelnog režima.

Lazović za Betu: Korupciju pospešuju funkcioneri SNS-a

Poslanik Ne davimo Beograd (NDMBGD) Radomir Lazović izjavio je danas da korupciju pospešuju funkcioneri Srpske napredne stranke (SNS) i da nije iznenađujuće što se Srbija našla na 101. mestu globalne liste po percepciji korupcije u javnom sektoru.