Sve što radi ova vlast jeste da iskorišćava zločine, stradanja i velike ljudske tragedije za sticanje poena i za pravljenje novih polarizacija u našem društvu i regionu.

Poslednja decenija prošlog veka bila je vreme divljanja najprizemnijih nacionalističkih ideja i pobuda, gotovo svih naroda koji su činili našu bivšu veliku državu. Te nacionalističke ideje bile su pogubne za sve, bez obzira da li su negde nacionalisti „pobedili“ u sopstvenoj zamisli ili „izgubili“.

Nije nam potrebno vođenje takve politike novim sredstvima. A to radi sadašnja vlast. Umesto toga, potrebno je voditi politiku koja bi gradila mostove pomirenja sa komšijama u našem društvu i regionu. To bi bila politika izgradnje i učvršćivanja zdravog i razumnog odnosa prema događajima iz devedesetih godina prošlog veka. Upravo takvu politiku zastupa Ne davimo Beograd.

Pročitaj i ovo:

Lazović za Vreme: Svi prikrivaju istinu o krvoproliću u Banjskoj

“Apsolutno mislim da svi učestvuju u tome da se ništa ne sazna, od kriminalnih struktura do države Srbije. Čak je nejasno, ako je došlo do pregovora između srpskih i kosovskih vlasti o puštanju ovih ljudi, mislim da pobegnu iz tog okruženja, znači da u tome učestvuju i kosovske vlasti”, kaže za “Vreme” Radomir Lazović, poslanik Zeleno-levog fronta.