Večeras smo obeležili Republičku izbornu komisiju (RIK) simbolima bojkota, jer je to jedna od institucija koja radi za kriminalni vladajući režim. Inicijativa Ne davimo Beograd akcijom ispred RIK-a poziva građane i građanke da se pridruže borbi za slobodnu, demokratsku i solidarnu Srbiju i bojkotuju lažirane izbore.

Sve političke partije, organizacije civilnog društva, eksperti, međunarodne organizacije i brojni pojedinci koji prate izborne procese su se složili da nema zadovoljavajućih izbornih uslova. Za to vreme, RIK je, umesto suštinskih promena da se dođe do fer uslova za sve učesnike, kojima bi se konačno smanjio pritisak na birače i omogućili slobodni i fer izbori, odlučio da bude saučesnik izborne farse. Bez nezavisnih izbornih tela, kao i dosledne primene zakona kojim se štiti tajnost izbora i smanjuje pritisak na birače, ne može biti slobodnih i fer izbora. Zbog toga na tim izborima nema smisla učestvovati, jer se na taj način legitimiše prekrajanje izborne volje građana i građanki.

U Srbiji se ne održavaju izbori, već vlast sprovodi nasilje nad građanima i građankama Srbije. Režim Srpske napredne stranke i njenih satelita organizuje lažirane izbore da bi prikrili očiglednu istinu – da su zaveli diktaturu u Srbiji. Oni su uzurpirali i uništili svaku instituciju i onemogućili da se čuje glas građana.

BOJKOT!

Pročitaj i ovo:

KOVID-19 i Kosovo: trojna kriza

Dok se većina zemalja sveta suočava sa dvojnom, zdravstvenom i ekonomskom krizom, Kosovo prelazi u trojnu krizu zbog političkih dešavanja.

Ne davimo Beograd pokreće Inicijativu za odbranu Košutnjaka

Podržite potpisom “Inicijativu za odbranu Košutnjaka” i pomozite da se spreče namere investitora i gradskih vlasti da se skoro 30 hektara gradske šume poseče, a umesto nje u ovom području izgradi stambeno-komercijalni kompleks. Svi potpisnici biće obaveštavani i pozivani na akcije protiv ovog štetnog projekta.