Pokret Ne davimo Beograd zahteva hitan inspekcijski nadzor tehničke ispravnosti nad svim splavovima u Beogradu i izvršavanje paralelne provere registracije samih splavova, jer se zbog neodgovornosti gradske vlasti u rešavanju ovog problema desio još jedan incident na našim obalama.

“Haos na splavovima u Beogradu se nastavlja zbog korumpiranosti i neodgovornosti republičke i gradske vlasti. Ovaj decenijski problem očigledno niko ne sme da reši jer ni 13 dana nakon potonuća splava Freestyler mi nemamo odgovore na to kako se to desilo i ko je za to odgovoran. Novi incident pokazuje da naše obale nisu bezbedne, a zbog nerešavanja problema i nepoštovanja propisa na Savskom keju ugroženo je zdravlje naših sugrađana,” izjavio je Dobrica Veselinović, šef odborničke grupe Ne davimo Beograd.

Pokret Ne davimo Beograd godinama upozorava na ugroženost naših obala. Nepoštovanje propisa kao i nekontrolisanje objekata na našim rekama ugrožava bezbednost svih naših građana.

“Ova vlast godinama toleriše i podstiče bahatost pojedinaca koji su oteli reke našim građanima, a na Savskom keju je ta bahatost dovela do uništavanja vitalne infrastrukture ovog keja, a to su vodoizvorište i nasip koji brane hiljade građana od poplava. Ovo je direktno ugrožavanje života građana koje mora da prestane,” rekla je gradska odbornica Ne davimo Beograd Anđela Ruvidić.

Ignorisanje ovog problema svakodnevno ugrožava naše građane i zato pozivamo gradonačelnika Beograda i sekretarijate grada da konačno počnu da rade svoj posao u skladu sa usvojenim planom plutajućih objekata koji je Skupština grada usvojila pre nekoliko godina.

Pročitaj i ovo:

Jerinić: Neophodno da se zakoni menjaju

Miroslav Aleksić i Jelena Jerinić iz koalicije Srbija protiv nasilja potvrdili su da će danas do 12h dostaviti predsednici Skupštine Ani Brnabić svoje predloge kako dalje raditi na preporukama ODIHR.