Vrtić „Zeka“ u Velikom Mokrom Lugu već duže od godinu dana radi sa nesaniranim problemom curenja vode, zbog čega im je poplavljena jedna prostorija. Prema rečima roditelja, deca su svakodnevno izložena vlagi i buđi, zbog čega su mnoga od njih razvila respiratorne probleme. Zeleno-levi front podržava zahtev roditelja za hitnom sanacijom ovog objekta.

Skandalozna je činjenica da je ovaj vrtić već bio rekonstruisan 2020. godine, ali očigledno neadekvatno. Razmere problema su tolike da je roditeljima prvo bilo naloženo da decu dovode u vrtić u čizmama, a kada je problem eskalirao, sva deca su prebačena u hol, gde treutno nemaju uslove za normalan svakodnevni boravak.

Gradska vlast već godinu dana ignoriše zahteve roditelja da se ovoj instituciji obezbede normalni uslovi za rad, zbog čega je vrtić ove godine bio promoran da obustavi upis nove dece. Zbog ovoga su roditelji više od tridesetoro dece bili prinuđeni da svoju decu upišu u dalji državni vrtić, pod uslovom da tamo dobiju mesto, ili da potraže usloge privatnih vrtića.

Zeleno-levi front / Ne davimo Beograd već godinama skreće pažnju na katastrofalnu politiku grada Beograda kada je u pitanju briga o deci. „Podaci pokazuju da vlast SNS/SPS ne gradi nove vrtiće, već subvencijama pomaže razvoj privatnog sektora. Novost je ipak da su postali toliko bahati da dozvoljavaju urušavanje postojećih javnih vrtića, kako bi „pravili posao“ privatnim vrtićima na štetu gradskog budžeta. Politika ZLF-a je ulaganje u nove kapacitete, i osnaživanje postojeće mreže državnih vrtića, sa ciljem da svako dete u Beogradu ima mesto u kvalitetnom državnom vrtiću“ izjavila je Natalija Stojmenović, gradska odbornica.

Pročitaj i ovo:

Veselinović: Imamo plan za efikasan javni prevoz u Mladenovcu

Koalicija “Srbija protiv nasilja” posetila je Mladenovac, osvrnula se na problem saobraćaja u ovom delu grada i iznela plan na koji način će javni prevoz u Mladenovcu učiniti efikasnijim. Građani i građanke Mladenovca svakodnevno su zaglavljeni u gužvama, gde da bi stigli do Beograda zbog škole ili posla, neretko provedu više od 4 sata u prevozu.