Gašenjem Beokom servisa preko kog su građani i građanke Beograda mogli da prijavljuju probleme u svom okruženju nadležnim organima, dodatno se otežava rešavanje komunalnih problema Beograđana.

Umesto Beokoma, jedinstvenog broja telefona za prijavu problema u Beogradu sajta i tviter naloga, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić svečano je otvorio Servisni centar sa telefonskim brojem.

Iako je dosadašnji sistem imao ozbiljnih sistemskih i svakodnevnih problema, pokušaj gradonačelnika Aleksandra Šapića da banalno “rebrendira” servis, svakako neće doprineti boljem komunalnom redu i poštovanju pravila u našem gradu.

Dodatno zabrinjava još veća zatvorenost sistema i prebacivanje prikupljanja i procesuiranja prijava građana direktno Sekretarijatu za inspekcijske poslove, bez ikakvog kontrolnog mehanizma koji bi obezbedio rešavanje prijava i odgovornost nadležnih.

“Plan pokreta Ne davimo Beograd je da rad inspekcijske službe i komunalnih preduzeća podigne na najviši mogući nivo. Neophodno je rešiti decenijsku korupciju u upravi grada kroz otvaranje sistema prijava, kako bi se transparentno videlo gde su čvorišta glavnih problema u gradu, koje službe, preduzeća i ustanove ne poštuju zakon i pravila i ko ne procesuira prijave, gurajući ih pod tepih”, izjavio je Dobrica Veselinović, šef odborničke grupe Za dobar grad u Skupštini Beograda.

Ne davimo Beograd se odlučno bori za javni interes, dobar, pravedan i solidaran grad, u kome gradske institucije funkcionišu, a svakodnevni problemi građana se brzo rešavaju.

Pročitaj i ovo:

Peticija Ne damo Savski nasip: Građani ostavljaju dirljive poruke podrške čuvarima nasipa

Građani ostavljaju dirljive poruke podrške čuvarima Savskog nasipa u okviru peticije koju je za samo dva dana potpisalo preko 1300 ljudi. Naime, pokret Ne davimo Beograd pokrenuo je peticiju kao vid podrške građanima koji na nasipu blokiraju radove i ugrožavanje nasipa. Jedna od opcija koja je ponuđena onima koji potpišu peticiju je i da upute reči podrške građanima koji danima stražare i dežuraju na nasipu danonoćno.

Državna matura – loše prepisana lekcija

Preslikavanje tuđeg modela, površno, nedosledno, neprofesionalno, neće nikad biti dobro rešenje, kao što prepisivanje na kontrolnom ili na ispitu nikad nije dobro rešenje. Loše smo prepisali bolonjsku reformu, još lošije inkluziju. Da li biste voleli da vas vozi pilot ili operiše hirurg koji je prepisivao?