Za samo dva dana, preko 800 novih ljudi podržalo je mere Ne davimo Beograd za rešavanje problema zagađenja vazduha. Tako je ukupni broj građana i građanki koji su potpisali peticiju kojom se zahteva sprovođenje konkretnih mera za unapređenje kvaliteta vazduha, dostigao skoro 17 hiljada. 

Problem velikog zagađenja vazduha možemo rešiti, ali on neće nestati dok ne pokrenemo konkretne mere kako bi unapredili njegov kvalitet. Podržite ovaj zahet svojim potpisom.

Ne davimo Beograd zahteva da se hitno obezbedi tačno i pravoremeno informisanje o zagađenju vazduha i njegovim posledicama, kao i urgentnu zaštitu stanovništva u danima ekstremnog zagađenja. Takođe, tražimo da se odmah i bez odlaganja odustane od projekata koji će dodatno povećati zagađenje. Dugoročne mere koje predlažemo podrazumevaju odlučnu energetsku tranziciju i odustajanje od upotrebe fosilnih goriva, a veći broj mera bavi se smanjenjem emisije zagađenja, bilo da su u pitanju industijski zagađivači, individualna ložišta ili veliki energetski kompleksi. Pored toga zalažemo se za razvitak zelene ekonomije, unapređenje životne sredine, kao i ulaganje u održivost saobraćaja.

Pozivamo vas da pročitate ceo set mera u tekstu Šta Ne davimo Beograd predlaže: Kako da rešimo problem zagađenja vazduha?

Mere koje Ne davimo Beograd predlaže nastale su u saradnji sa partnerskim organizacijama i ekspertima iz domena zaštite životne sredine.

Pročitaj i ovo: