Šef poslaničkog Zeleno levog kluba Radomir Lazović je danas u skupštini Srbije uputio izvinjenje svima koji su prethodnih danas od dela predstavnika vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) dobijali uvrede i pretnje.

„Osećam duboku potrebu da se u svoje ime, i u ime svih poslanika, i opozicije i onog dela vlasti koji nije zadojen mržnjom, izvinim glumcima, nezavisnim medijima, novinarima, građanima, zbog onoga što su mogli da čuju prethodnih dana od (poslanika SNS) Nebojše Bakareca“, kazao je on.

Lazović je kazao i da zna „da su ovde (u parlamentu) crveneli i ministri“ i da, kako je rekao, „crvene i ljudi u klupama preko puta iz vladajuće većine kada čuju sve ono što je izgovoreno“.

Prema njegovim rečima, čak i ako je od SNS-a, mnogo je.

„Ako nema niko drugi i odgovorniji od mene da kaže izvinite, evo ja ću. Izvinite. Žao mi je što iz najvažnije demokratske institucije naše države, iz doma Narodne skupštine trpite ovakve bestidne napade“, rekao je on.

Ocenio je da je to „sumorna realnost koju trenutno živimo“, te naglasio da veruje da će se opozicja i građani izboriti da to nije normalno stanje stvari.

„Oslobodićemo Srbiju i verujem da se nikada više ne sme dogoditi da se bilo koji građanin naše zemlje od strane vladajuće većine naziva onakvim pogrdnim imenima kao što se to dešavalo prethodnih dana“, kazao je on.

Lazović, inače i predstavnik pokreta Ne davimo Beograd je naglasio da je to što se čulo neprihvatljivo.

„Izvinite u ime svih nas koji znamo da je to neprihvatljivo…društvu je potrebna briga, solidarnost i ljubav, a ne mržnja kojom nas obasipaju godinama“, kazao je on.

Pročitaj i ovo:

Potpisan “Dogovor za pobedu”

Organizatori protesta “Srbija protiv nasilja” usaglasili su dokument “DOGOVOR ZA POBEDU” u kojem se poziva na saradnju svih opozicionih izbornih lista na predstojećim izborima, bez obzira koje ih pojedinačne organizacije budu činile. Saradnja podrazumeva uvažavanje i nenapadanje organizacija opozicije, koordinisanje akcija opozicije i fokusiranje na smenu kriminalnog SNS režima. DOGOVOR ZA POBEDU predviđa zajedničku kontrolu izbora i zajedničke aktivnosti na podizanju izlaznosti na izborima.