Narodni poslanik pokreta Ne davimo Beograd Radomir Lazović ocenio je danas da se treba odazvati na sastanke koji su u domenu ovlašćenja predsednika Srbije, ali da na konsultacijama sa Aleksandrom Vučićem oko formiranja nove Vlade Srbije taj pokret neće učestvovati jer iz njih “ne može da proizađe nikakav dogovor”.

„Nemam ni najmanju želju da upoznam tog čoveka van profesionalnog protokola. Tim sastancima sa njim se ne radujem ni malo, ali mislim da se treba odazvati na pozive koji su u domenu ovlašćenja predsednika“, rekao je Lazović za list Nova.

Objasnio je da konsultacije sa parlamentarnim strankama, koje su u toku, spadaju u to, ali da se njima neće odazvati jer „niti mogu da predlože predsednika ili predsednicu vlade, niti planiraju bilo kakvo koketiranje sa Srpskom naprednom strankom SNS u budućoj vladi“.

Na pitanje šta očekuje od nove vlade, Lazović kaže da očekuje nastavak povlačenja države pred interesima investitora bliskih SNS, privatizaciju komunalnih službi, povlačenje države iz zdravstva i tihu privatizaciji te oblasti…

“Nemojte me pogrešno razumeti, ja sam veliki optimista da od ove naše Srbije možemo napraviti dobro mesto za život, ali nikako sa ljudima koji trenutno donose odluke. Moja nada leži u uključivanju građana u politiku i tome sam lično, kroz Ne davimo Beograd, posvećen u potpunosti”, kazao je on.

Kada su u pitanju najave da bi moglo da dođe do novih izbora u Beogradu, Lazović kaže da oni u te najave ne veruju i upitao “čemu izbori ako SNS ima većinu u Beogradu”.

“Izbora će biti samo ako to režimu odgovara, ili ako izgubi većinu. Mi ćemo svakako biti spremni, a rezultat možemo samo da poboljšamo”, ocenio je Lazović.

Pročitaj i ovo:

Šapić već dvadeset dana ne može da popravi jednu cev

Velika rupa nastala nakon pucanja magistralnog cevovoda u ulici 27. marta još uvek nije sanirana. Naime, prošlo je već 20 dana od kada je došlo do pucanja cevi i velike poplave u tek rekonstruisanom “Zelenom bulevaru”, a da nadležne službe ne mogu da završe sanaciju ove ulice.

Privatizacija Savskog nasipa i nebriga o njemu: Koliko košta pogled na Savu?

Ukoliko želite da Vaš pogled ode dalje od brane i nagomilanog đubreta i potencijalno se pruži samo na površinu reke, neophodno je da budete gosti nekih od ugostiteljskih objekata ili privatno iznajmite neki od splavova. Preostalih 407m slobodnog pogleda na reku rasparčano je na manje delove koje možete pronaći između usko zbijenih plovnih objekata.

Veselinović za N1: Parlamentarna većina uplašena, SNS izvlači tešku mašineriju

Dobrica Veselinović, odbornik u Skupštini Grada Beograda, rekao je da poslanici iz Ne davimo Beograd sami pišu svoje govore, za razliku od poslanika Srpske napredne stranke za koje je kazao da sa sobom nose skripte sa uvredama. Veselinović je tako odgovorio na optužbe premijerke Ane Brnabić koje je iznela u Skupštini Srbije. On je dodao da je to znak da su se poslanici vladajuće većine uplašili opozicije u parlamentu i da izvode tešku mašineriju.