Uprkos podeli na dva poslanička kluba, u koaliciji Moramo jedinstveni su po pitanju odlaska na konsultacije kod predsednika Srbije, koje počinju u četvrtak, 14.jula. I Zajedno, ali i Ne davimo Beograd smatraju da sa Vučićem nema o čemu da se razgovara.

Nebojša Zelenović, kopredsednik organizacije Zajedno poručuje da njegova organizacija ovoga puta nema većinu u parlamentu, ne može da predloži mandatara i da zato nema potrebe da se ide na konsultacije.

Njegova koleginica Biljana Stojković, kopredsednica “Zajedno“, napominje da ne zna kako bi razgovarala sa osobom kojoj ne veruje baš ništa i koju duboko prezire zbog nemorala koji je usadio u srž našeg društva i potpunog uništavanja države, prava i pravde.

I Radomir Lazović, budući šef poslaničkog kluba Ne davimo Beograd, koji je i bio deo zajedničke koalicije Moramo, kaže za da sastanci i razgovori sa Vučićem treba da se vode jedino ako su deo institucionalnih procesa i protokola.

“Nikakve dogovore van toga sa njim nećemo voditi, niti se odazivati na sastanke koji nisu deo zvaničnih tokova. Smatramo da je zaista loše po naše društvo da se bilo koja opoziciona stranka odluči na koketiranje sa SNS i SPS i bićemo i režimu i njihovim saradnicima najljuća opozicija “, napominje Lazović.

Pročitaj i ovo:

Skupština da se uključi u istragu poslovanja Beograda na vodi i rušenja u Hercegovačkoj

Poslanici Zeleno-levog kluba - Ne davimo Beograd podneli su predloge za obrazovanje anketnog odbora povodom rušenja u „Savamali” i komisije za utrvđivanje činjenica o Ugovoru o “Beogradu na vodi”. Podnošenjem ovih predloga želimo da poručimo da ne odustajemo od utvrđivanja istine o dešavanjima u Savamali i raskrinkavanju projekta „Beograd na vodi” koji finansiraju svi građani i građanke Srbije, a od koga koristi ima samo privatni investitor i sa njima povezani funkcioneri iz državnog vrha.

Zahtevamo od gradske uprave da pod hitno prekine finansiranje “novina” Informer

Grad Beograd je u poslednje tri i po godine sufinansirao Informer sa 11,5 miliona dinara. Nepoznato je koliko je još sredstava gradska uprava uplatila Informeru za veliki broj oglasa kojima oglašava javne uvide, prodaje nekretnina i slično. Pitali smo vlast koliko ukupno novca naših sugrađana i sugrađanki su dali ovom “glasilu”, ali odgovor još uvek nismo dobili.