Ana Brnabić i Aleksandar Vučić, uz pomoć režimskih medija, pokušavaju da prikažu da su oni koji sarađuju sa EU na razrešenju ove krize izdajnici, ali im poručujem da se danas u Strazburu branila Srbija i da je pravi patriotizam kada kažete da su izbori pokradeni, izjavio je za N1 narodni poslanik Radomir Lazović nakon što su poslanici Evropskog parlamenta usvojili Rezoluciju o izborima u Srbiji.

Sagovornik N1 je naglasio da se u Strazburu branila volja ljudi da žive u Srbiji.

„Ljubav prema zemlji je kada kažete da se desila ozbiljna krađa izbora, patriotizam je kada radite na tome da Srbija izađe iz ove ozbiljne krize i kada u svetu i EU, čiji član želimo da postanemo, tražite saveznike i prijatelje. Patriotizam je i kada branite reke od bahate vlasti, njihovih rođaka i biznismena, kada ukazujete na socijalne i ekonomske nejednakosti, a pre svega kada branite demokratiju, što smo mi danas radili u Strazburu“, istakao je Lazović, koji je prisustvovao sednici EP.

Kopredsednik Zeleno-levog fronta podvukao je da Srbija u evropskim partijama i u Evropskoj uniji ima prijatelje.

„Poručio sam im da računamo na njih u daljem razvoju situacije i da oni treba da računaju na Srbiju. Mi (opozicija) smo se obratili svim domaćim sudovima, tužilaštvu i policiji, ceo svet je video izbornu krađu, pa neka je vide i naše institucije“, poručio je Lazović.

Poslušaj celo obraćanje Lazovića u Evropskom parlamentu:

Pročitaj i ovo:

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.