Kopredsednik Zeleno-levog kluba Radomir Lazović poručio je danas na predizbornom skupu u Kruševcu da će koalicija „Srbija protiv nasilja“ ispuniti sve zahteve protesta koji su pokrenuti posle dve velike tragedije u maju i da će ukinuti nacionalne frekvencije televizijama Pink i Hepi, koje je nazvao „trovačnicama“.

Lazović je rekao da se nad Srbijom nadvilo nasilje nad institucijama, životnom sredinom, životima ljudi, nad ljudskim dostojanstvom i nad srećom dece.

„Ustajemo protiv nasilja, protiv medijskog blaćenja, ucena i pritisaka na građane, ali i nasilja nad glumcima i ljudima koje napadaju zbog učešća u ProGlasu“, istakao je Lazović.

Predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić poručio je da svi moraju da ustanu protiv gaženja i omalovažavanja Srbije, bez obzira na to šta su po profesiji.

On je dodao da je dobio informaciju da je 40 autobusa iz Rasinskog okruga otišlo na miting Srpske napredne stranke u Beograd, ali da je prošle godine iz Kruševca otišlo 90 autobusa, što pokazuje da se nešto promenilo.

„Tih 40 autobusa je otišlo za Beograd pod policijskom pratnjom i to je primer kako se zloupotrebljavaju institucije. Gledajmo to sa vedrije strane, tako će rotacije autobuse da sprovode i u Zabelu“, istakao je Aleksić.

Kako je rekao, samo treba da svane 18.n decembar, pa će svi otići po pravdu, a počeće se od tužilaca Nenada Stefanovića i Zagorke Dolovac, jer su oni ti koji ćute na dve najnovije priče da je pet miliona evra iz budžeta dato fantomskim firmama i da se glasovi kupuju iz kol centra.

Predsednik stranke Srbija centar (SRCE) Zdravko Ponoš se osvrnuo na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ako Ohridski sporazum postane deo poglavlja 35, onda se Srbiji zatvaraju vrata za EU i pitao Vučića šta je pregovarao.

„Dobro jutro genije. Pa šta si pregovarao i ispregovarao? Ne slažeš se sam sa sobom, s čim se ne slažeš, šta te brine? Što će pred izbore u Srbiji da bude neki sastanak u Briselu u kojem će neke stvari dobiti zvaničnu formu? Nemamo mi razloga tome da se radujemo, ali ni njemu to da praštamo“, kazao je Ponoš.

On je naveo da je Kruševac dao dva šefa Bezbednosno-informativne agencije, jedan je Bratislav Gašić, o kome ne želi da govori, a drugi je profesionalac, pravnik, pošteni policajac Saša Vukadinović.

„Kada je taj čovek vodio BIA, ona nije bila predmet sprdnje, podsmeha i straha običnih ljudi. Opet nam takav čovek treba sutra da povede tu agenciju“, rekao je Ponoš.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić rekla je da građani zaslužuju da žive normalno – da ne strahuju kada deca idu u školu, da ne strahuju da neće moći da prežive od meseca do meseca i da ne strahuju kada traže pravdu na sudu.

Ona je poručila da će, ako se promeni vlast, Vučić moći samo da deli ordenje, a ne da bude tužilac i sudija i košarkaški trener.

Tepić je dodala da je onih koji su protiv vlasti više i da se Vučić s tim suočio na svom mitingu u Beogradu i poručila da će pobediti i u nefer utakmici, samo ako ljudi izađu na izbore.

Najavila je da će završni skup biti održan u Beogradu 12. decembra u 18 sati ispred Doma Narodne skupštine.

Pročitaj i ovo: