Odlučnom akcijom svih narodnih poslanika opozicije danas smo uspeli da prekinemo sednicu Narodne skupštine i Srpska napredna stranka je morala da je prekine na neodređeno vreme, kaže za N1 prvi na izbornoj listi “Srbija protiv nasilja” Radomir Lazović.

„Ovo je veliki uspeh opozicije, s obzirom na to da smo zahtevali da se ova sednica održi nakon usvajanja rezolucije o izbornoj krađi u Evropskom parlamentu. Zajedno sa kolegama poslanicima i poslanicama biću na toj sednici u Strazburu i očekujem da krađa koju je ceo svet video bude jasno osuđena i da budu napravljeni konkretni koraci da ovako nešto nikada više ne sme da se ponovi“, naglašava Lazović.

Kopredsednik Zeleno-levog fronta ističe da je ceo dan protekao u izuzetno napetoj atmosferi.

„Prošli smo pretresanje, zagledanje u torbe i džepove, svlačenje kaputa, a u sali je bio ceo kordon policije, samo u odelu. Upravo se ovako ponaša lopov koji je uhvaćen u krađi. Koriste silu da bi zaštitili svoj plen. Ipak, smatram da je snaga poštenih građana i snaga istine jača i da ćemo se izboriti za demokratsku i slobodnu Srbiju“, poručuje Lazović.

Pročitaj i ovo:

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.