Kopredsednik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović kaže da je odluka vlasti da svi lokalni izbori budu održani 2. juna značajan uspeh opozicije, jer su naterali SNS da ustukne.

„Ovo je veliki korak ka kompromisu. Ostaje da vidimo da li će biti ispunjena iskazana želja da se ispune i drugi zahtevi, na koje je načelno pristala Ana Brnabić. A to su Komisija za sređivanje biračkog spiska, poboljšanje situacije na RTS-u i drugim medijima i rad na svim preporukama ODIHR. U svakom slučaju, ovo je značajan uspeh opozicije koja je uspela da natera SNS da ponovi izbore, a potom i da krene da pravi ustupke“, navodi Lazović za Nova.rs, nakon što je predsednica Skupštine Ana Brnabić objavila da će svi lokalni izbori biti održani 2.juna.

Na pitanje da li to znači da će „Srbija protiv nasilja“ odustati od bojkota i izaći na beogradske izbore, Lazović kaže:

„Koalicija danas ima sastanak na kojem ćemo doneti konačnu odluku. Ja smatram da je ovo način da se krene dalje i da se izađe iz krize. Obećali smo da ćemo učiniti sve da se izbegne bojkot, jer smatramo da je to loše rešenje. Zato smo ostajali u svim pregovorima, radili na međunarodnoj podršci, sa građanima… Bez obzira što situacija nije idealna, ovo je korak u dobrom pravcu. Naterali smo SNS da ustukne“, kaže Lazović.

Podsetimo, Ana Brnabić je upravo saopštila da će izaći u susret zahtevima opozicije i spojiti beogradske i ostale lokalne izbore 2. juna.

Pročitaj i ovo:

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.