Nakon velikog nezadovoljstva građana i peticije koju je pokrenuo Ne davimo Beograd, gradska vlast je odustala od preskupog šminkanja Bulevara Kralja Aleksandra. Zaustavljanje projekta je prva pobeda građana, a sada je neophodno da se izborimo za stvarno unapređenje, odnosno da se Bulevar proširi od Cvetkove pijace do okretnice Ustaničke. Samo tako ćemo u ovom delu grad imati pristojan i brz prevoz, a pešaci i biciklisti bezbednost.

“Napravili smo prvi uspešan korak – zaustavili smo predizborno „šminkanje“ Bulevara, a sada idemo dalje, nastavljamo sa peticijom i tražimo proširenje i stvarno unapređenje saobraćaja za sve učesnike, a posebno bicikliste i pešake.” – izjavio je Aleksa Petković, koordinator opštinskog odbora Zvezdara, Ne davimo Beograd i pručio da će pokret nastaviti sa akcijom. “Sve dok sopstvenim očima ne vidimo budžet za proširenje Bulevara i realizaciju projekta. Dvesta hiljada ljudi koji žive i rade iznad Cvetkove pijace zaslužuje pristojan i brz prevoz, a pešaci i biciklisti bezbednost! Vidimo se i ovog vikenda kod Cvetkove pijace od 10 do 14 časova kada građani svojim potpisom mogu dati podršku ovom zahtevu.”

Iako je dobro što gradski funkcioneri poput Marka Stojčića, glavnog gradskog urbaniste, priznaju da je ovaj projekat loš, bilo bi dobro da razumeju i da moraju snositi odgovornost za njihovo donošenje. Čini se da je princip kojim se gradska vlast vodi u planiranju grada “ako prođe, prođe”. Zbog ovakvih i sličnih projekata koji ne doprinose boljem životu građana smo i zahtevali ostavku gradonačelnika Aleksandra Šapića. Beogradu je neophodna temeljna promena u planiranju grada, kako u pogledu saobraćaja, tako i u svim drugim oblastima. Promena koja će na prvo mesto staviti potrebe građana.

Pročitaj i ovo: