Inicijativa Ne davimo Beograd, lokalni odbor Voždovac, najoštrije osuđuje zloupotrebu naše opštine u cilju ulagivanja i stvaranja kulta ličnosti Aleksandra Vučića s obzirom je u zgradi opštine nedavno organizovana promocija propagandne knjige: “Vučić, jedna priča”.

Srpska napredna stranka nastavlja da tretira instituciju svih građana Voždovca kao svoju privatnu prćiju koja se koristi isključivo u svrhu stranačke promocije, a ne kao instituciju koja je u službi građana koji žive na njenoj teritoriji. Umesto da uspostavi komunikaciju sa građanima oko niza nerešenih vitalnih problema, opština Voždovac je potpuno otuđena od njihovih realnih potreba.

Voždovački odbor Ne davimo Beograd ukazuje da ova gradska opština sa preko 170.000 žitelja, nema ni jedan prostor za kulturu, ni jedan bioskop, pozorište ili umetničku galeriju, i da umesto da inicira inkluzivnu politiku kojom će stimulisati formiranje kulturnih, omladinskih i društvenih centara, ona kulturu vidi isključivo kao mehanizam bahate propagande i potčinjavanja vođi. Ne davimo Beograd poziva građane Voždovca da dignu glas protiv ovakve zloupotrebe i da na narednim izborima donesu odluku koja će biti u njihovom interesu, a ne interesu jedne partije i njenih korumpiranih poltrona.

Podsećamo da je Voždovački odbor Ne davimo Beograd nedavno napravio projekciju filma na godinama zatvorenom bioskopu Voždovac, još jednom skrećući pažnju na činjenicu da potrebe građana za kulturom, u jednoj od najvećih beogradskih opština nisu zadovoljene.

Dodatno, Ne davimo Beograd smatra bi Grad trebalo da uspostavi registar prostora u javnom vlasništvu i ponudi ih na korišćenje civilnom sektoru, odnosno promeni im namenu tako da odgovaraju potrebama građana i zajednice u kojima se nalaze. Napušteni i nekorišteni prostori mogu postati klubovi za penzionere, omladinski i društveni centri, biblioteke ili bioskopi.

Ne davimo Beograd – Voždovac

Foto: vozdovac.rs

Pročitaj i ovo:

Lazović za Nova S: Rasipamo novac dok se deca leče sms porukama

“Sa jedne strane treba da slavimo neko zajedništvo, bolju godinu želimo jedni drugima. Umesto da ta sredstva uložimo, da nekome zaista bude bolje, mi ih rasipamo tako da na njima zarade korumpirana elita bliska sa Naprednom strankom”, kazao je Radomir Lazović.

Rasprava o budžetu – nova manipulacija gradske vlasti Beograda

Na okruglom stolu o gradskom budžetu, koji je održan danas u Medija centru, ocenjeno je da je javna rasprava na koju je vlast pozvala građane fingirana politička promocija, a ne iskreno uključivanje ljudi u odlučivanje. Takođe, najavljena je saradnja lokalne odborničke grupe Srce grada sa Zajedno za Srbiju, Nebojše Zelenovića i Ne davimo Beograd.