Inicijativa Ne davimo Beograd danas je započela izgradnju objekta na sred Savskog nasipa, kako bi ukazala na odsustvo volje nadležnih da reše ovaj višegodišnji problem nelegalne gradnje.

U prvu “A” fazu izgradnje u objekat je za sada ugrađeno preko tri kubika peska tip “Dunavac”, preko 200 betonskih blokova i ostalog građevinskog materijala uz pomoć 5 radnika koji su bez obzira na teške vremenske uslove završili ovu fazu izgradnje nekoliko sati pre roka.
Ako se lepo vreme za ovo doba godine nastavi i narednih dana, iz Inicijative poručuju da će i gradnja biti nastavljena i završena u rekordnom roku.

Mi smo videli da na području Savskog nasipa nikakvi zakoni ni pravila ne važe, pa smo odlučili da se skućimo ovde, jer kao i mnogima koji su već ovde izgradili kuće, nama naši stanovi nisu dovoljni. Mi smo ljudi pod stresom i kako bi rešili naše potrebe za odmorom i relaksacijom uzeli smo lopate u ruke i počeli gradnju.

Dobrica Veselinović, Inicijativa Ne davimo Beograd

“Takođe moram da se zahvalim raznim inspekcijama i policiji što nisu izašli na teren, jer su tako pokazali da im je zaista stalo da građani rade šta god žele gde god to žele dokle god su bogati i uticajni.”

Ovom prilikom Veselinović se izvinio dobrim komšijama sa nasipa na neprijatnostima koje je izgradnja prouzrokovala, prvenstveno jer su do svojih kuća morali da idu još uvek nelegalnim putevima pored nasipa, uz obećanje da će svi putevi oko nasipa biti asfaltirani.

Za kraj iz Inicijative poručuju da će se izgradnja brzo završiti kako bi sa prvim zracima prolećnjeg sunca samo oni mogli da uživaju u lepotama Save.
“Bolje samo nama da bude super na Savskom nasipu, nego da svi građani uživaju u prirodi” – za kraj je poručio Veselinović

Inicijativa Ne davimo Beograd smatra da je pitanje očuvanja Savskog nasipa i rešavanje nagomilane nelegalne gradnje koja ga ugrožava, od životnog značaja za grad Beograd. Savski nasip predstavlja zaštićeno područje vodoizvorišta, područje koje štiti Novi Beograd od poplava, i vredan prirodni resurs i stanište ptica. Nažalost, nebrigom, nečinjenjem i bahatim ponašanjem pojedinaca Savski nasip je ugrožen i pretvoren u zagrađenu privatnu zonu.