Иницијатива Не давимо Београд данас је започела изградњу објекта на сред Савског насипа, како би указала на одсуство воље надлежних да реше овај вишегодишњи проблем нелегалне градње.

У прву “А” фазу изградње у објекат је за сада уграђено преко три кубика песка тип “Дунавац”, преко 200 бетонских блокова и осталог грађевинског материјала уз помоћ 5 радника који су без обзира на тешке временске услове завршили ову фазу изградње неколико сати пре рока.
Ако се лепо време за ово доба године настави и наредних дана, из Иницијативе поручују да ће и градња бити настављена и завршена у рекордном року.

Ми смо видели да на подручју Савског насипа никакви закони ни правила не важе, па смо одлучили да се скућимо овде, јер као и многима који су већ овде изградили куће, нама наши станови нису довољни. Ми смо људи под стресом и како би решили наше потребе за одмором и релаксацијом узели смо лопате у руке и почели градњу.

Добрица Веселиновић, Иницијатива Не давимо Београд

“Такође морам да се захвалим разним инспекцијама и полицији што нису изашли на терен, јер су тако показали да им је заиста стало да грађани раде шта год желе где год то желе докле год су богати и утицајни.”

Овом приликом Веселиновић се извинио добрим комшијама са насипа на непријатностима које је изградња проузроковала, првенствено јер су до својих кућа морали да иду још увек нелегалним путевима поред насипа, уз обећање да ће сви путеви око насипа бити асфалтирани.

За крај из Иницијативе поручују да ће се изградња брзо завршити како би са првим зрацима пролећњег сунца само они могли да уживају у лепотама Саве.
“Боље само нама да буде супер на Савском насипу, него да сви грађани уживају у природи” – за крај је поручио Веселиновић

Иницијатива Не давимо Београд сматра да је питање очувања Савског насипа и решавање нагомилане нелегалне градње која га угрожава, од животног значаја за град Београд. Савски насип представља заштићено подручје водоизворишта, подручје које штити Нови Београд од поплава, и вредан природни ресурс и станиште птица. Нажалост, небригом, нечињењем и бахатим понашањем појединаца Савски насип је угрожен и претворен у заграђену приватну зону.