Na današnjem prvomajskom protestu, policija je privela aktiviste Inicijative Ne davimo Beograd i Čuvara vatre, Miloša Injca i Marka Radosavljevića zbog “verbalnog napada” na ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Oni su Zoranu Đorđeviću postavili pitanja o Draganu Mladenoviću, radniku Goše koji se pre godinu dana ubio u fabričkom pogonu i ženama koje ostaju bez posle zbog trudnoće. Ministar se na pitanja nasmejao a policija je aktivistima stavila lisice na ruke.

Ovim činom je vlast demonstrirala svu svoju beskrupuloznost. Ministar Đorđević je direktno odgovoran za sistemsko kršenje prava radnika i nepodnošljive uslove života zbog kojih se danas protestvovalo, ali ga to nije pokolebalo da se u strogo režiranim uslovima danas pojavi na samom protestu i pokuša da ga obesmisli. A kada su počela dobacivanja ministru, vlast je odlučila da dodatno degradira prava građana i slobodan govor sankcioniše stavljanjem lisica na ruke i odvođenjem u policijsku stanicu.

Ono što režim olako zaboravlja je da ugnjetavanje i ućutkivanje radi samo privremeno a zatim pitanja o odgovornosti za živote radnika kojima je ostalo još jedino da dignu ruku na sebe postaju sve glasnija i glasnija, dok buka ne pojede mrak.