На данашњем првомајском протесту, полиција је привела активисте Иницијативе Не давимо Београд и Чувара ватре, Милоша Ињца и Марка Радосављевића због “вербалног напада” на министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Они су Зорану Ђорђевићу поставили питања о Драгану Младеновићу, раднику Гоше који се пре годину дана убио у фабричком погону и женама које остају без после због трудноће. Министар се на питања насмејао а полиција је активистима ставила лисице на руке.

Овим чином је власт демонстрирала сву своју бескрупулозност. Министар Ђорђевић је директно одговоран за системско кршење права радника и неподношљиве услове живота због којих се данас протествовало, али га то није поколебало да се у строго режираним условима данас појави на самом протесту и покуша да га обесмисли. А када су почела добацивања министру, власт је одлучила да додатно деградира права грађана и слободан говор санкционише стављањем лисица на руке и одвођењем у полицијску станицу.

Оно што режим олако заборавља је да угњетавање и ућуткивање ради само привремено а затим питања о одговорности за животе радника којима је остало још једино да дигну руку на себе постају све гласнија и гласнија, док бука не поједе мрак.