Ne davimo Beograd podržava i pridružuje se naporima Inicijative Zaustavimo privatizaciju Apoteke Beograd. Zahtevamo da gradska administracija odustane od najavljene privatizacije “Apoteka Beograd”, posebno imajući u vidu dubinske probleme sa našim zdravstvenim sistemom koje je epidemija korona virusa dodatno ogolila.

apotekabeograd

Zabrinjavajuće su izjave Gorana Vesića: “Prodaćemo u budućnosti apotekarske ustanove jer bi glavni grad, kao i svi moderni gradovi, trebalo da se bavi onim što pruža građanima, a to je komunalni sistem i nema potrebe da se bavi poslovima koji nisu komunalna delatnost.“

Upozoravamo da će privatizacijom apoteka doći i do poskupljenja lekova i dodatnog opterećenja budžeta građana, a posebno imajući u vidu izazove koje je epidemija korona virusa stavila pred nas, mišljenja smo da jedan ovakav potez nepovratno urušio zdravstvenu zaštitu u našem gradu.

Apoteka „Beograd“ poseduje mrežu od 124 apoteke koje se nalaze u svim beogradskim opštinama u velikom broju Domova zdravlja, što ih čini lako dostupnim građanima kojima su posle poseta doktorima potrebni lekovi. U “Apotekama Beograd” radi nešto više od 1000 ljudi.

Ne davimo Beograd poručuje da je našem gradu potrebna razvijena, svima dostupna mreža zdravstvene zaštite, koja će zadovoljavati potrebe naših bolesnih sugrađana i aktivno raditi na prevenciji bolesti, a ne još jedan izvor lake zarade za investitore bliske kriminalnoj vlasti.

Pročitaj i ovo:

Stojmenović za HBS: Zelene politike i solidarnost za pravednije društvo

Pre šest godina grupa građana i građanki nezadovoljnih načinom razvijanja glavnog grada udružila se i osnovala Inicijativu Ne davimo Beograd. Inicijativa je nastala kao lokalni društveni pokret koji je i institucionalno i vaninstitucionalno, učestvovanjem u javnim raspravama ali i građanskim protestima, ukazivao na štetnost projekata izgradnje Beograda na vodi da bi se tokom godina razvila u relevatnog političkog aktera koji se zalaže za razvijanje grada koji je u skladu sa potrebama njegovih stanovnika.

Dobrica Veselinović, panker koji voli da popravlja Beograd

U novom izdanju podcast-a „Život na srpskom”, Dobrica Veselinović daje odgovore na neka važna i neka manje važna pitanja: 1) kakav bi čovek trebalo da vodi prestonicu Srbije i čiji je "naš grad"; 2) odgovara na prozivke Gorana Vesića, ali i onih koji kažu da je previše fin za politiku; 3) otkriva kako živi i u čemu uživa kad ne popravlja Beograd; 4) o spomeniku Stefanu Nemanji, ali i o panku; 5) o javnom nadmetanju za kuću na Vračaru; 6) o pivu ispred dragstora, o gradskom prevozu; 7) o bajkama i "komadiću koji nedostaje" i još mnogo toga...