Pokret Ne davimo Beograd najoštrije osuđuje napade desničarskih ekstremista na aktiviste Inicijative za Požegu. Naime, nakon javne podrške koju je ova organizacija uputila uhapšenim aktivistkinjama Aidi Ćorović i Jeleni Jaćimović, usledili su napadi i ispisivanje grafita mržnje na prostorijama pokreta i na porodičnom lokalu jednog od članova.

Ovaj kukavički čin koji se desio usred noći je samo jedan u nizu napada na Inicijativu za Požegu. Prethodnih dana, aktivisti ove organizacije dobili su više pretnji i uvreda od strane ekstremno desničarskih grupa, kao reakciju na javno iskazivanje podrške aktivistkinjama koje su se suprotstavile veličanju ratnih zločinaca.

Pružamo punu podršku našim prijateljima i saborcima iz Požege koji se već godinama bore protiv korumpirane i nesposobne lokalne vlasti na čelu sa naprednjacima. Znamo da ih ovakvi napadi neće uplašiti, niti pokolebati u borbi za Srbiju koja pripada svim njenim građanima.

Pročitaj i ovo:

Dobrica Veselinović na protestu: Suprotstavimo se nepravdi i režimskom kriminalu

Govor Dobrice Veselinovića na protestu protiv režimskog nasilja, koji je održan u nedelju 28. novembra. Neposredan povod za protest bilo je nasilje policije i naprednjačkih batinaša koji su napadali građane na blokadama saobraćajnica organizovanim povodom donošenja štetnih zakona o referendumu i eskproprijaciji zemljišta, odnosno posledica koji će ovi zakoni imati na sprovođenje projekta Rio Tinto i drugih dalekosežnih posledica.

Important news from Serbia: Protests and para-police brutality

Expropriation law, lithium mining, referendum law, and the corrupted state of violence have been the main topics lately in Serbia. Thousands of people protested in smaller and bigger places around the country on 27th of November. Violence in the cities of Novi Sad and Zrenjanin escalated, while those in Šabac were confronted not only by policemen’s batons but also sticks, baggers, and even attacked by hammers. The violent hooligans have been proclaimed as ,,citizens… who continued their journey to Belgrade…(for) celebration of the anniversary of the founding of the SNS (Serbian Progressive Party)’’ by pro-government media.