Након најновијих претњи које је Небојша Крстић, члан управног одбора Радио телевизије Србије упутио незадовољним грађанима, иницијатива Не давимо Београд захтева да Крстић буде смењен из Управног одбора РТС-а, а да се јавни сервис огради од његових изјава и извини се грађанима.

Најновији допринос стварању атмосфере линча према незадовољним грађанима, Небојша Крстић остварио је позивом на физичко сакаћење демонстраната правдајући то Душановим закоником. Подсећамо да је Крстић већ претио активистима Не давимо Београд тражећи шамаре за оне који указују на кршење закона у случају рушења у Херцеговачкој.

Радио телевизија Србије је јавни сервис свих грађана који би требало да пружи уравнотежено и непристрасно извештавање о проблемима грађана. Како можемо говорити о испуњавању оваквих професионалних и објективних стандарда када члан Управног одбора ове куће позива на насиље према онима који нису задовољни условима живота? Пристајањем на нормализацију оваквог понашања јавних функционера, на претње грађанима, на лажи и одсуство одговорности за изречене ставове ми би у потпуности препустили јавну сферу деградацији, а дијалог заменили режимским јуришницима који се утркују у додворавању моћницима на власти. Иницијатива Не давимо Београд не пристаје на такво стање, а позивамо и све политичке актере, новинарска удружења и медије да му се заједно супротставимо.