Nakon najnovijih pretnji koje je Nebojša Krstić, član upravnog odbora Radio televizije Srbije uputio nezadovoljnim građanima, inicijativa Ne davimo Beograd zahteva da Krstić bude smenjen iz Upravnog odbora RTS-a, a da se javni servis ogradi od njegovih izjava i izvini se građanima.

Najnoviji doprinos stvaranju atmosfere linča prema nezadovoljnim građanima, Nebojša Krstić ostvario je pozivom na fizičko sakaćenje demonstranata pravdajući to Dušanovim zakonikom. Podsećamo da je Krstić već pretio aktivistima Ne davimo Beograd tražeći šamare za one koji ukazuju na kršenje zakona u slučaju rušenja u Hercegovačkoj.

Radio televizija Srbije je javni servis svih građana koji bi trebalo da pruži uravnoteženo i nepristrasno izveštavanje o problemima građana. Kako možemo govoriti o ispunjavanju ovakvih profesionalnih i objektivnih standarda kada član Upravnog odbora ove kuće poziva na nasilje prema onima koji nisu zadovoljni uslovima života? Pristajanjem na normalizaciju ovakvog ponašanja javnih funkcionera, na pretnje građanima, na laži i odsustvo odgovornosti za izrečene stavove mi bi u potpunosti prepustili javnu sferu degradaciji, a dijalog zamenili režimskim jurišnicima koji se utrkuju u dodvoravanju moćnicima na vlasti. Inicijativa Ne davimo Beograd ne pristaje na takvo stanje, a pozivamo i sve političke aktere, novinarska udruženja i medije da mu se zajedno suprotstavimo.