Aktivisti i aktivistkinje Ne davimo Beograd Voždovac, uklonili su iz javnog prostora grafite mržnje, kukaste krstove i natpise veličanja ratnih zločinaca. Ovakvim grafitima nije mesto u javnom prostoru, a naš grad svoju veličinu treba da pokaže tako što će se svi ljudi u njemu osećati prihvaćeni, bez obzira na njihovu versku, nacionalnu, političku, seksualnu ili bilo koju drugu pripadnost. 

Aktivistkinja Udruženog pokreta slobodnih stanara iz Niša, Jana Krstić, verbalno je napadnuta na nišavskom keju od strane nepoznatih mladića koji su joj prvo dobacivali, a zatim je i zaustavili i pretili joj zbog majice sa logom inicijative Ne davimo Beograd. Ovaj verbalni napad desio se na istom mestu gde je, takođe zbog majice sa antifašističkim motivima, pre godinu dana, grupa neofašista izbola nožem studenta Uroša Janjića. Više o ovome u tekstu: “Pretnje aktivistkinji Građanskog fronta”

Pozivamo sve građane da u svom kraju pokažu da je ovakav i sličan govor mržnje neprihvatljiv. Srbija je u opasnosti od narastajuće fašizacije društva i zato ne smemo reagovati samo kada dođe do najtežih izliva nasilja fašističkih grupa, već treba odlučno i temeljno da se suočimo sa stvaranjem i širenjem ovih opasnih ideja mržnje i postupaka nasilja, ali i istorijskim revizionizmom. Srbija mora nedvosmisleno pokazati da je antifašistička i u svom nasleđu i u svojoj budućnosti.