Pravni tim pokreta Ne davimo Beograd podneće krivične prijave protiv neimenovanih lica koja su sprovodila nasilje prema građanima na protestu u Novom Sadu. Pored policije i privatnog obezbeđenja, na ovom protestu bila su prisutna i nepoznata lica za koje sumnjamo da su batinaši SNS poslati da nasiljem izazivaju strah. Ovo je inače poznata i vrlo česta praksa režima.

Generalni urbanistički plan Novog Sada je jedan od najvažnijih dokumentata za budućnost ovog grada i potpuno je normalno da vlada veliko interesovanje za njega. Činjenica da je predato preko 12 hiljada primedbi građana, a da nijedna nije usvojena od strane vlasti, vodi protestima i nezadovoljstvu. Šta drugo očekuje vlast? Da li režim zaista očekuje da ljudi ćute dok im se otimaju celi delovi grada, obale, šume?

“Umesto da dozvole da se jedan od predstavnika nezadovoljnih građana obrati Skupštini grada Novog Sada, vlast se odlučila da nasiljem odgovori na stručne argumente. Nebojša Milenković se uredno danima ranije, prijavio pismenim zahtevom da se obrati Skupštini grada. Umesto da čuje argumente, vlast je poslala batinaše na okupljene ljude.” – izjavio je Radomir Lazović, narodni poslanik pokreta Ne davimo Beograd koji je i sam napadnut od strane SNS batinaša.

Krivične prijave podnećemo protiv batinaša koji su sprovodili nasilje nad građanima i na taj način želimo da poručimo da je ono neprihvatljivo. Pokret Ne davimo Beograd se bori da u našoj zemlji zakoni i pravila važe jednako za sve, a ne da nam SNS batinaši zavode red.

Izvor fotografije: Radio 021

Pročitaj i ovo:

Šapić već dvadeset dana ne može da popravi jednu cev

Velika rupa nastala nakon pucanja magistralnog cevovoda u ulici 27. marta još uvek nije sanirana. Naime, prošlo je već 20 dana od kada je došlo do pucanja cevi i velike poplave u tek rekonstruisanom “Zelenom bulevaru”, a da nadležne službe ne mogu da završe sanaciju ove ulice.

Privatizacija Savskog nasipa i nebriga o njemu: Koliko košta pogled na Savu?

Ukoliko želite da Vaš pogled ode dalje od brane i nagomilanog đubreta i potencijalno se pruži samo na površinu reke, neophodno je da budete gosti nekih od ugostiteljskih objekata ili privatno iznajmite neki od splavova. Preostalih 407m slobodnog pogleda na reku rasparčano je na manje delove koje možete pronaći između usko zbijenih plovnih objekata.