Pozivamo vas da nam, ukoliko ste u mogućnosti, pomognete da platimo kaznu koju smo dobili zbog organizacije jednog od protesta protiv rušenja u Hercegovačkoj ulici. Radi se o kazni u iznosu od 100 hiljada dinara koja je zbog neplaćanja, preinačena u 60 dana zatvora i zaplenu imovine aktiviste Ne davimo Beograd, Radomira Lazovića. 

Protiv aktivista Inicijative vodi se preko 30 postupaka, a ovo je prvi u kome je, zbog visine kazne, naložena zaplena imovine osuđenog. Presuda se odnosi na kršenje Zakona o javnom okupljanju. Donesena je uprkos žalbi okrivljenog da je protest organizovan u skladu sa zakonom koji ostavlja mogućnost spontanog okupljanja u roku kraćem od predviđenog za prijavu skupa. U ovom slučaju, spontano okupljanje izazvano je novim otkrićima o umešanosti tadašnjeg gradonačelnika Siniše Malog u rušenje u Hercegovačkoj ulici. Više o ovoj presudi možete naći na linku: www.nedavimobeograd.rs/nova-presuda-ndm-bgd

Velika podrška građana i građanki bila je dovoljna da finansijski podnese organizaciju desetina protesta, akcija, tužbi i drugih troškova, ali i predizbornu kampanju Inicijative, a sada se takođe obraćamo javnosti kako bi nam pomogla da platimo kazne koje na najbolji način pokazuju da jedan zakon važi za funkcionere vladajuće stranke, čiji se bahati postupci nagrađuju, a drugi za građane – čiji glas nezadovoljstva žele da slome.

Inicijativa Ne davimo Beograd ne plaši se pritisaka vlasti i nema nameru da odustane od suprotstavljanja otimačini koju sprovodi kriminalna partijska elita. Kao i do sada, na sve načine ćemo solidarno zaštititi ljude koji se nađu na udaru režima. 

Sve informacije o načinu uplate možete naći na linku: www.nedavimobeograd.rs/uclani-se/doniraj