Opštinski odbor Zvezdara pokreta Ne davimo Beograd poziva sve građane da potpišu peticiju za proširenje Bulevara kralja Aleksandra. Peticiju možete potpisati tokom svakog vikenda u januaru od 10 do 14 časova na Cvetkovoj pijaci.

„Gradska vlast je budžetom za 2023. godinu opredelila 19 miliona evra ove i sledeće godine za radove na Bulevaru kralja Aleksandra, od Cvetka do Ustaničke bez proširenja Bulevara. Ovom rekonstrukcijom dobićemo radove koji će otežati život svima nama koji koristimo Bulevar bez poboljšanja kvaliteta života“, rekao je Aleksa Petković, koordinator pokreta Ne davimo Beograd u beogradskoj opštini Zvezdara.

Gradska vlast je ovim potezom pokazala da stanovnike Zvezdare i Grocke smatra građanima drugog reda i odustala od proširenja koje je obećala građanima još 2016. godine usvajanjem planova detaljne regulacije.

„Svi argumenti da je proširenje Bulevara preskup projekat padaju u vodu, ako uzmemo u obzir činjenicu da su za druge projekte u gradu opredeljene basnoslovne cifre, poput Linijskog parka za koji je tokom tri godine predviđeno više od 90 miliona evra“, kazao je Petković i pozvao građane da potpišu peticiju.

Pročitaj i ovo:

Branislav Dimitrijević za NIN: Većina je u tihoj zavisnosti od vlasti

Ovaj režim ima veliku potrebu da ostavi pečat u javnom prostoru, jer je ubeđen u svoju postojanost. Režim gradi svoju perspektivu kao da će na vlasti ostati do kraja vremena. Takve deluzije o moći znače da će njihov kraj biti opasan, može da se desi da se u tom padu sunovrati čitavo društvo, jer je veliki broj ljudi zavisan od aktuelnog režima.

Lazović za Betu: Korupciju pospešuju funkcioneri SNS-a

Poslanik Ne davimo Beograd (NDMBGD) Radomir Lazović izjavio je danas da korupciju pospešuju funkcioneri Srpske napredne stranke (SNS) i da nije iznenađujuće što se Srbija našla na 101. mestu globalne liste po percepciji korupcije u javnom sektoru.