Opštinski odbor Zvezdara pokreta Ne davimo Beograd poziva sve građane da potpišu peticiju za proširenje Bulevara kralja Aleksandra. Peticiju možete potpisati tokom svakog vikenda u januaru od 10 do 14 časova na Cvetkovoj pijaci.

„Gradska vlast je budžetom za 2023. godinu opredelila 19 miliona evra ove i sledeće godine za radove na Bulevaru kralja Aleksandra, od Cvetka do Ustaničke bez proširenja Bulevara. Ovom rekonstrukcijom dobićemo radove koji će otežati život svima nama koji koristimo Bulevar bez poboljšanja kvaliteta života“, rekao je Aleksa Petković, koordinator pokreta Ne davimo Beograd u beogradskoj opštini Zvezdara.

Gradska vlast je ovim potezom pokazala da stanovnike Zvezdare i Grocke smatra građanima drugog reda i odustala od proširenja koje je obećala građanima još 2016. godine usvajanjem planova detaljne regulacije.

„Svi argumenti da je proširenje Bulevara preskup projekat padaju u vodu, ako uzmemo u obzir činjenicu da su za druge projekte u gradu opredeljene basnoslovne cifre, poput Linijskog parka za koji je tokom tri godine predviđeno više od 90 miliona evra“, kazao je Petković i pozvao građane da potpišu peticiju.

Pročitaj i ovo:

Nećemo dozvoliti rušenje Starog savskog mosta

Povodom ograđivanja prostora oko Starog savskog mosta i postavljanja građevinske table koja sadrži privremenu građevinsku dozvolu, odnosno pripremnih radnji za rušenje mosta, Zeleno-levi front apeluje da ovaj most treba sačuvati i podseća da se gradska vlast već šest godina oglušuje o zahteve građana i stručne javnosti da se ovaj most ne ruši.