Prema njegovim rečima Basta je tipičan ministar u Vladi Srbije. On je ispunio dosta važnih uslova pre nego što je postao ministar.

„Imao je meteorski uspeh u skupljanju diploma i funkcija. Od policajca postao je brzo profesor fizičke kulture. Kao i veliki broj funkcionera imao je i politička lutanja od SRS do Palminih tigrovima i definitivno je završio na evropskom putu, uz divljenje Aleksadru Vučiću. Sada javno, hrabro i odvažno iznosio neke stavove, za koje bi mnogi rekli besmislene ideje od ukidanja moratorijuma na izgradnju nuklearnih elektrana, do uvođenja modularnih nulkearnih reaktora, sklopivih, prenosivih, koji mogu da putaju“, rekao je Pavićević.

Naveo je da niko ne voli sankcije, ali zar nije Vučić rekao je da pitanje trenutka kada ćemo ih uvesti.
„Naša briga je kako se sprovodi spoljna politika, za koju Vlada kaže da je kreira, ali i to kakve se odluke donose, na primer u pogledu sankcija. Moje pitanje je da li je stav ministra Baste u suprotnosti sa politikom Vlade prema sankcijama. Tačno je da niko ne voli sankcije, ali predsednik je rekao da je pitanje trenutna kada ćemo morati da ih uvedemo, odnosno kada to bude pogađalo našu privredu i građane. Ovde se ne radi o principijalnom neslaganju, već je samo stvar neslaganja oko toga da li je nastupio trenutak da se uvedu sankcije“, rekao je Pavićević.

Pročitaj i ovo:

Zeleno-levi front zahteva potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću

Zahtevamo usvajanje izmena Zakona o oglašavanju i potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću, kockarnica, kladionica, slot klubova, online igraonica i svih drugih oblika kockanja koji ostavljaju ogromne štetne posledice po naše društvo. Zeleno-levi front je u Narodnoj skupštini podneo predlog izmene Zakona o oglašavanju kojim se predviđa potpuna zabrana oglašavanja igara na sreću.

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.