Građani Bačke Palanke su 27 puta prijavljivali opasnost, ali niko nije reagovao i na kraju kada se tragedija desila, umesto da nadležni budu kažnjeni, pokušavaju da izbegnu odgovornost. I sada je predsednik opštine u čudu sto građani traže ostavke i krivično procesuiranje odgovornih.

Protestu su se, zajedno sa članovima i simpatizerima pokreta pridružili i narodni poslanici Zeleno-levog fronta, Ne davimo Beograd, Đorđe Pavićević i Robert Kozma, kao i GG Naš Izbor.

“Mi moramo da se obračunamo sa postojećim nemarom, nebrigom i javašlukom što krasi naprednjački režim, a nakon toga da ulažemo u obnovu javne infrastrukture, izgradnju kanalizacione mreže, uređivanje vodotokova i pošumljavanje, kako nam svaka oluja ne bila nepogoda tzv biblijskih razmera”, izjavio je Robert Kozma, narodni poslanik.

U petak, 11. avgusta je istekao rok koji su građani dali da predsednik opštine i članovi Štaba za vanredne situacije podnesu ostavke, a na te zahteve nije odgovoreno, odlučeno je da u ponedeljak u 10 časova počne blokada opštinske zgrade.

Pozivamo sve građane da podrže blokadu, jer ostavke nisu dovoljne, odgovorni za pogibije koje su mogle biti sprečene moraju biti uhapšeni i procesuirani.

Pročitaj i ovo:

Zeleno-levi front zahteva potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću

Zahtevamo usvajanje izmena Zakona o oglašavanju i potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću, kockarnica, kladionica, slot klubova, online igraonica i svih drugih oblika kockanja koji ostavljaju ogromne štetne posledice po naše društvo. Zeleno-levi front je u Narodnoj skupštini podneo predlog izmene Zakona o oglašavanju kojim se predviđa potpuna zabrana oglašavanja igara na sreću.

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.