Poslednji talas poplava u desetinama opština i gradova u Srbiji još jednom je pokazao da je decenijska vlast Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije ostavila izuzetno loše posledice po životnu sredinu, imovinu i živote građana širom naše države.

“Adaptacija na klimatske promene i ozbiljno shvatanje uticaja koje donose moraju biti u vrhu prioriteta nove vlasti posle smene režima. Očigledno je da sadašnja vlast to ne razume, neće, i na kraju ne ume. Zato se Zeleno-levi front umesto ulaganja u koruptivne i besmislene projekte tipa Beograda na vodi ili nacionalnog stadiona, zalaže za investiranje u obnavljanje i širenje šumskih pojasa, uređivanja vodotokova i kanalizacionih mreža, kao i u javnu infrastrukturu i na kraju civilnu zaštitu” – izjavio je Dobrica Veselinović

Nasuprot pripremi, ozbiljnom planiranju i investiranju u preventivne mere i odbranu od poplava od predstavnika vlasti iznova i iznova smo slušali kako se ovakvi scenariji nisu mogli predvideti, kako je u pitanju hiljadugodišnja voda, a čak se spominjala i božija volja kao uzrok. Sve je to služilo da bi se prikrila korupcija, uništavanje životne sredine i investitorski urbanizam.

Pokret Ne davimo Beograd i Zeleno levi front kao i svaki put do sada se stavlja na raspolaganje građanima i službama civilne zaštite kako bi se što pre sanirale.

Pročitaj i ovo: