Aktivistkinje i aktivisti inicijative Ne davimo Beograd danas su se ponovo okupili ispred suda u Kruševcu kako bi iskazali podršku Mariji Lukić i zahtevali pravdu za Milutina Jeličića Jutku. Danas se očekivalo izricanje prvostepene presude, ali uprkos nalogu za privođenje optuženog koji je sud doneo na prethodnom ročištu na kome se Jutka nije pojavio, i ovo suđenje moralo je biti odloženo jer policija nije mogla da ga nađe i privede. Tužilaštvo je tražilo da bude pritvoren.

Inicijativa Ne davimo Beograd smatra da se radi o očiglednom sabotiranju pravnog procesa od strane policije. Nezamislivo nam je da bivši predsednik opštine Brus koji se nalazi u predizbornoj kampanji može biti nedostupan policiji. Zbog ovoga je grupa naših aktivistkinja i aktivista odlučila da se uputi u Brus i proba da nađe Jeličića i utvrdi da li je on zaista nedostupan.

Želimo da poručimo da je svako nasilje prema ženama neprihvatljivo, da žrtve nisu same i da odgovorni moraju snositi zakonske posledice za dela koja su uradili. Sistem ne sme biti popustljiv, već mora pokazati odlučnost da se ovakvoj praksi moćnika stane na put.