Još jedna zgrada u javnom vlasništvu prodata je danas u bescenje. Objekat od 538 kvadratnih metara u Surduličkoj ulici broj 3, grad Beograd prodao je za samo 311.000 evra. Zanimljivo je da su učesnici javnog nadmetanja, pokušali da spreče našeg aktivistu Dobricu Veselinovića da foto-dokumentuje ovaj događaj i izvesti javnost o njemu.

Komisija zadužena za javno nadmetanje nije umela da objasni zašto bi fotografisanje bilo zabranjeno, niti je posle naših pitanja navela propis ili pravilnik kojim se snimanje javnog nadmetanja zabranjuje, već je kao osnov navodila Zakon o zaštiti podataka o ličnosti. Posle kraće rasprave po ovom pitanju, zgrada od 538 kvadratnih metara je prodata Milanu Joksimoviću za 311.000 evra.

Ovu prodaju pratio je i kuriozitet obzirom da od prijavljnih sedam ponuđača, skoro niko nije učestvovao u nadmetaju, već je cena objekta podignuta za samo 400 eura od početne. Učesnici nadmetanja morali su da podnesu depozit od 62.000 eura, u dinarskoj protivvrednosti, a ni na koji način nisu dalje učestvovali u nadmetanju.

Na ovaj način građani i građanke Beograda ostali su bez još jedne nekretnine u javnom vlasništvu, pošto se trend rasprodaje javne svojine od strane ove administracije nastavlja. Ne davimo Beograd umesto rasprodaje našeg grada zahteva da se naša javna dobra čuvaju, unapređuju i uvećavaju kako bi služila društvu i građanima i građankama.

Više o oglasu možete naći na LINKU.

Pročitaj i ovo:

Ne davimo Beograd otpočeo obuku kontrolora: Prijavi se!

Pokret Ne davimo Beograd je otpočeo obuku kontrolora i formiranje tima za kontrolu izbora, kako bismo spremno dočekali predstojeće gradske izbore. Iako pregovori o izbornim uslovima još uvek traju i ne znamo da li će se steći uslovi da građani slobodno izraze svoju volju na izborima, od čega zavisi i da li će Ne davimo Beograd na njima učestvovati, spremamo se kao da učestvujemo, i zato nam je vaša pomoć jako važna. Prijavite se!

Robert Kozma za VOA: Izborni uslovi se moraju poboljšati

"Mi ovaj razgovor vodimo zato što u Srbiji na snazi nije demokratski režim. Nažalost, postojeća vlast je od neke izborne demokratije svela Srbiju na nedemokratski hibridni režim. I to je konstatovano u raznim izveštajima, od Fridom hausa, ali i u izveštaju Evropskog parlamenta. Zbog toga se vodi ovaj razgovor i ne traže se nikakvi ustupci za političke aktere. Ne, traži se poštovanje prava građana", kaže Kozma.

Luna park: Jednačina promene u viru interesa

Suzana Zlatanović i njen #LunaPark zakucali su na vrata štaba pokreta „Ne davimo Beograd” u potrazi za rešenjima kako da gradu, a i nama građanima - bude bolje i da se agonija od mali milion nepravdi već jednom zaustavi...