Pokret Ne davimo Beograd osuđuje odluku policije da zabrani Europrajd, i zahteva da se svim našim građanima omogući da slobodno slave svoju različitost, održavaju manifestacije koje oni smatraju da su važne, na način na koji oni smatraju da treba, ukoliko nikoga ne ugrožavaju i ne pozivaju na mržnju, kao što Europrajd svakako ne radi.

„Oko ljudskih prava nema kompromisa. Borba za solidaran i slobodan grad jeste ono čemu svakodnevno težimo, i to su osnovne vrednosti bez kojih nema istinske promene u našem društvu”, izjavio je šef odborničke grupe Ne davimo Beograd i koalicije MORAMO, Dobrica Veselinović.

Pokret Ne davimo Beograd podržava kontinuiranu borbu za ljudska prava kako na ulici, tako i u institucijama.

Slobode i prava, a naročito prava manjina, nisu poklonjene nego su kroz dugu borbu izborena civilizacijska dostignuća. LGBT+ pokret još od 1969. godine i Stounvolskih pobuna u SAD-u predstavlja pokret koji se bori za solidarnost, slobodu, ljubav, jednakost. Upravo ove vrednosti zastupa i Pokret Ne davimo Beograd još od svog osnivanja. Borba za solidaran i slobodan grad jeste ono čemu svakodnevno težimo, i to su osnovne vrednosti bez kojih nema istinske promene u našem društvu.

Niko nije slobodan, dok svi nismo slobodni! Vidimo se u subotu da se zajedno borimo za solidarno društvo po meri svih nas.

Pročitaj i ovo:

Skupština da se uključi u istragu poslovanja Beograda na vodi i rušenja u Hercegovačkoj

Poslanici Zeleno-levog kluba - Ne davimo Beograd podneli su predloge za obrazovanje anketnog odbora povodom rušenja u „Savamali” i komisije za utrvđivanje činjenica o Ugovoru o “Beogradu na vodi”. Podnošenjem ovih predloga želimo da poručimo da ne odustajemo od utvrđivanja istine o dešavanjima u Savamali i raskrinkavanju projekta „Beograd na vodi” koji finansiraju svi građani i građanke Srbije, a od koga koristi ima samo privatni investitor i sa njima povezani funkcioneri iz državnog vrha.

Zahtevamo od gradske uprave da pod hitno prekine finansiranje “novina” Informer

Grad Beograd je u poslednje tri i po godine sufinansirao Informer sa 11,5 miliona dinara. Nepoznato je koliko je još sredstava gradska uprava uplatila Informeru za veliki broj oglasa kojima oglašava javne uvide, prodaje nekretnina i slično. Pitali smo vlast koliko ukupno novca naših sugrađana i sugrađanki su dali ovom “glasilu”, ali odgovor još uvek nismo dobili.