Pokret Ne davimo Beograd / Zeleno- levi front je pokrenuo peticiju za produžetak trolejbuskih linija 19, 21 i 22 do Studentskog trga. Peticiju možete potpisati u subotu 4.3. na našim štandovima:

Slavija 11-13h
Studentski trg 11-13h
Ugao Vojislava Ilića i Ustaničke 10-12h

Povod za pokretanje peticije je činjenica da je ogroman broj građana prinuđen da od 2019. godine (kada je vlast skratila ove trolejbuske linije) preseda na Slaviji, kako bi stigli do centra grada.

Pozivamo sve građane da podrže zahtev Sekretarijatu za javni prevoz da se trolejbuske linije produže do Studentskog trga kako bi građani sa Konjarnika, Učiteljskog naselja, Kruševačke, Čubure i Crvenog krsta, direktim linijama stigli do centra grada.

Činjenica da ni jedan novi trolejbus nije kupljen već 10 godina, potvrđuje da ova vlast teži gašenju trolejbuskog sistema u korist elektičnih autobusa. Trolejbusi predstavljaju ekološki vid prevoza, koji je za brdovite gradove poput Beograda mnogo efikasniji i pouzdaniji od električnih autobusa.

Pokret Ne davimo Beograd predlaže kupovinu novih trolejbusa sa autonomijom vožnje do 10 km (bez kontaktne mreže). Sa ovakvim trolejbusima bi se linije produžile do okretnice SRC ,,Milan Gale Muškatirović”, čime bi se građani duž trase linije spojili sa našim obalama.

Partija Zeleno- levi front nastaje širenjem pokreta Ne davimo Beograd na nacionalni nivo i udruživanjem sa drugim lokalnim organizacijama. Partija će biti bazirana na ideološkim, programskim i organizacionim osnovama pokreta Ne davimo Beograd.

Pročitaj i ovo:

Tribina: Za mesne zajednice na Novom Beogradu!

Pokušali smo i kao stranka i kao građani da dobijemo salu neke od mesnih zajednica, ali nam jasno stranački profilisana opštinska vlast to nije obezbedila. Zato smo, kao neku vrstu protesta, tribinu održali ispred samog ulaza u MZ.