Данас су наше мисли окренуте према Краљеву. На пут испраћамо колеге и саборце из Локалног фронта који су одлучили, да у знак протеста, раздаљину до Београда превале пешице. Не пристајући на чињеницу да у нашој земљи политичко деловање може бити разлог за губитак живота и насиље, исказујући велику личну храброст и упорност, Локални фронт овим чином данас позива сва места Србије да се пробуде и да из окупираних, прерасту у ПОБУЊЕНЕ ГРАДОВЕ.

Управо су под том паролом грађани јуче протестовали и у Нишу, она се претходне недеље виорила и у колони у Београду, а осећа се и у многим градовима Србије. Од Пожеге и Куршумлије, преко Панчева и Крагујевца, Врбаса, Куле, Бечеја или Новог Сада, до Ваљева, Зрењанина, Младеновца и Власотинца, људи виде да је институционални оквир државе девастиран и узурпиран, а да је грађанима остала улица и протест, самоорганизација и солидарност.

Сви наши градови оковани су бахатошћу и бескрупулозношћу криминалних власти који имају само један циљ. Лично богаћење екипе блиске власти, на муци грађана и на уштрб јавног добра, по сваку цену. А цену коју су Оливер Ивановић и његова породица платили због супротстављања овој машинерији, надамо се да нико више неће морати да плати.

Локалном фронту желимо срећан пут, а грађане позивамо да нам се придруже у Београду 16. јануара, када ћемо на неколико пунктова дочекати пријатеље из Краљева.

Удружени покрет слободних станара, Ниш

Не давимо Београд, Београд

Само јако, Младеновац

Локални фронт Ва, Ваљево

Само локално, Бечеј

Слободно Панчево, Панчево

Биро за друштвена истраживања БИРОДИ, Београд

Локална алтернатива, Врбас

Нишка иницијатива, Ниш

Центар за заштиту потрошача Бегеј, Зрењанин