Juče su radnici i radnice jednočasovnim protestom ukazali na nepoštovanje sporazuma od strane poslodavca. Podsećamo, u Vladi Republike Srbije je dogovoreno da poslodavac neće pozivati radnike do 10. juna da se izjašnjavaju o socijalnom programu, kako bi se našlo rešenje koje će prihvatiti sve strane. Međutim, poslodavac to nije ispoštovao i radnici su se juče okupili ispred ulaza u fabriku.

Pozdravljamo jedinstvo radnika i sindikata, jer je to jedini način da radnici ne budu još jednom prevareni od strane poslodavca i države. Pozivamo sve opozicione aktere da pruže punu podršku radnicima i da se uzdrže od ciničnih izjava poput onih da su radnici zaslužili sve ovo što im se dešava.

Sada nije trenutak za podele i razmirice, jer je pitanje opstanka fabrike u Kragujevcu, pitanje opstanka ne samo porodica radnika u fabrici, već i cele Šumadije.

Pročitaj i ovo:

Podrška svedoku rasističkog ponašanja policije

Pokret "Ne davimo Beograd" osuđuje ponašanje policijskih službenika na Aerodromu Nikola Tesla, zbog zloupotrebe zakona i rasističkog ponašanja prema putnicima druge boje kože i zemlje porekla iz kojih su doputovali. Ovaj čin je dodatno šokantan, zataškavanjem ove situacije u vidu skandaloznog saopštenja za javnost policije u kome prete prekršajnom prijavom građaninu koji je svedočio rasističkom ponašanju policije i o tome javno govorio. Umesto da sprovedu postupak unutrašnje kontrole i kazne odgovorne, policija se obrušila na očevica koji nije ćutao na kršenje zakona.