Zeleno-levi front i koalicija Biramo Beograd snažno podržavaju protest sindikata Gradskog saobraćajnog preduzeća i njihove zahteve za hitnim zaustavljanjem privatizacije linija gradskog prevoza.

Pokrenuti projekti javno-privatnih partnerstava za poteze 100 i 700 su samo su još jedan način da aktuelna gradska vlast javni novac preusmeri u privatne džepove svojih partijskih i poslovnih ortaka. Umesto interesa privatnika, odgovorna gradska uprava treba da dugoročno razvija sistem gradskog prevoza u javnom interesu.

Jasno je da se privatizacija na ovome neće zaustaviti i da će Šapić nastaviti sa daljim urušavanjem sistema javnog gradskog prevoza. Grad Beograd treva dugoročno i planski da razvija javno gradsko preduzeće i sistem javnog prevoza u glavnom gradu, kako bi prevoz bio svima dostupan, tačan i koristan za svakodnevno kretanje. Uslov za to su i dobro plaćeni i kvalitetni poslovi unutar samog preduzeća kako zaposleni ne bi odlazili u inostranstvo zbog boljih uslova rada.

Protest sindikata GSP-a će se održati u utorak, 21. maja u 14:30 ispred Gradske uprave, ulica Kraljice Marije 43.

Za dostupniji i kvalitetniji javni prevoz, potrebna nam je sasvim drugačija politika u oblasti saobraćaja u Beogradu – zato 2. juna Biramo Beograd.

Pročitaj i ovo:

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.