Inicijativa Ne davimo Beograd pridružuje se pozivu Nezavisne kulturne scene Srbije (NKSS) i apeluje na gradske, pokrajinske i republičke vlasti da učine sve kako bi obezbedili opstanak udruženja koja se bave kulturom i zaštitili radna mesta i izvore finansiranja umetnika i radnika u kulturi.

Umesto odustajanja od godišnjih konkursa, kao što je to Grad Beograd potpuno nesmotreno i neopravdano uradio, neophodno je nastaviti sa planiranim finansiranjem, pokazati veću fleksibilnost kako bi se programi prilagodili novonastaloj situaciji i uložiti dodatni napor da se podrže oni koji decenijama stvaraju na kulturnoj sceni Srbije i doprinose razvoju kulture i umetnosti.

Zbog svega navedenog inicijativa Ne davimo Beograd podržava mere koje je predložila Nezavisna kulturna scena Srbije (NKSS) i poziva nadležne da pokažu odgovornost prema radnicima i radnicama u kulturi. Sličnu podršku zaslužuju i svi naši građani bez obzira u kojoj oblasti im preti rizik od ostanka bez posla. Moramo naći načina da zaštitimo ljude ne samo od rizika zaraze COVID 19, već i od ekonomskih posledica koje ova pandemija ostavlja po društvo.