Naši aktivisti iz Lazarevca podržali su građane Rudovaca koji se već nedeljama bore da sačuvaju svoju ulicu od kamiona i druge teške mehanizacije. Učestvovali smo zajedno na blokadi puta u znak protesta, ali i u pregovorima sa predstavnikom opštine Lazarevac, Nenadom Bačancem, koji nas je dočekao sa obezbeđenjem.
Naime, kroz Apatinsku ulicu u Rudovcima dnevno prođe nekoliko desetina kamiona težine preko 30 tona. Radi se o malom seoskom putu širine oko 2 metra, koji se na ovaj način uništava, a onemogućava se i mimoilaženje kolima i prolaz pešacima. Od vibracija oštećena su i domaćinstva.

Meštani imaju jasan zahtev, kamioni ne mogu ići kroz njihov seoski put! Na pregovorima sa opštinom zahtevali smo da opštinske vlasti odmah reaguju, da kategorišu put, da izmere širinu i nosivost, i na kraju da se postavi jasan znak da je tuda zabranjen saobraćaj za teške mašine. Umesto da nas saslušaju i razumeju, dočekali su nas sa obezbeđenjem.

“Dočekani smo kao teroristi, pozvali su obezbeđenje bez obzira što nikakav problem nismo pravili, vlast se plaši svog narode, dotle smo došli! Pokret Ne davimo Beograd i naša opštinska grupa Za dobar Lazarevac su uvek sa građanima u ovakvim situacijama.” – izajvio je ovim povodom Andrija Đuketić.

Važno je da se udružujemo, jer nas institucije ne štite i zato moramo pokazati solidarnost i podršku sa ugroženim građanima. Danas je problem u Rudovcima, a sutra možda kod vas u kraju. Raduje nas rast podrške pokretu, kako u Lazarevcu, tako i u celom Beogradu, izjavio je Vladimir Jovanović, koordinator opštinske grupe Za dobar Lazarevac – Ne davimo Beograd.

PULS Media o situaciji u Rudovcima.

Pročitaj i ovo:

Protestne akcije ”Pravosuđe u crvenom” održane u 23 grada

Za vreme održavanja Protesta protiv državnog kriminala, na koji je pozvala zeleno-leva grupacija organizacija, u 23 grada širom Srbije, organizovana je akcija “Pravosuđe u crvenom” kojom smo poručili da je došao poslednji trenutak, crveni alarm, da se naše društvo obračuna sa kriminalcima na najvišim državnim funkcijama. Aktivisti su se okupili i istakli crvenu boju ispred tužilaštava, sudova, opština i drugih institucija koja u u njihovom gradu simbolizuju nepravdu i bezakonje.

Govor Biljane Đorđević na Protestu protiv državnog kriminala

Pokret Ne davimo Beograd organizovao je, zajedno sa drugim organizacijama okupljenim u zeleno-levom bloku, Protest protiv državnog kriminala. Prenosimo vam govor Biljane Đorđević, koja se obratila okupljenim građanima, a pored nje na protestu su govorili i Radomir Lazović iz Ne davimo Beograd, Dejan Atanacković vizualni umetnik i pisac, Miloš Baković Jadžić iz političke platforme Solidarnost, Aleksandar Jovanović Ćuta, Danijela Nestorović advokatica i ekološka aktivistkinja, Nebojša Zelenović iz Otvorene građanske platforme Akcija.  

Govor Radomira Lazovića na Protestu protiv državnog kriminala

Pokret Ne davimo Beograd organizovao je, zajedno sa drugim organizacijama okupljenim u zeleno-levom bloku, Protest protiv državnog kriminala. Prenosimo vam govor Radomira Lazovića, koji se obratio okupljenim građanima, a pored njega govorila je i Biljana Đorđević iz Ne davimo Beograd, Dejan Atanacković vizualni umetnik i pisac, Miloš Baković Jadžić iz političke platforme Solidarnost, Aleksandar Jovanović Ćuta, Danijela Nestorović advokatica i ekološka aktivistkinja, Nebojša Zelenović iz Otvorene građanske platforme Akcija.