Inicijativa Ne davimo Beograd podržava građane i građanke Banovog brda koji su se danas okupili u odbrani parka na uglu Nikolaja Gogolja i Valjevske ulice zahtevajući da se zaustavi uništavanje ovog parka koje je investitor još jednom pokušao da sprovede na prevaru i poziva građane da pokažu solidarnost sa komšijama sa Banovog brda okupljanjem u 19 časova na uglu Nikolaja Gogolja i Valjevske kako bi sprečili dalje radove.

Naime, uprkos dogovoru komšija sa gradskim i opštinskim vlastima da se radovi u ovom parku neće sprovoditi na silu i van dogovora sa komšijama, investitor je uz ogromno i privatno i policijsko obezbeđenje upao na lokaciju i bez investitorske table započeo radove. Građani iskazuju nezadovoljstvo ispred investitorskog kordona i sa prozora i ne dozvoljavaju nastavak radova.

Podsećamo da se stanari Požeške ulice od broja 158 do 160 već duže vreme bore da spreče gradnju u parkiću između zgrada, nakon što su bez ikakve najave investitori uleteli i posekli 17 stabala i potpuno uništili zelenu površinu. Građani i građanke koji se opiru samovolji investitora često su meta fizičkih napada, ali i pravnog gonjenja, a bahati investitori uživaju svu moguću podršku. Podsećamo da je inicijativa za odbranu ove zelene površine – Sačuvajmo naš parkić nedavno dobila i prestižnu i najstariju nagradu u Srbiji iz oblasti ekologije “ZELENI LIST” pod pokroviteljstvom Radio Beograd 2 i Pokret gorana Vojvodine zbog svog rada.

Pročitaj i ovo:

Lažnom brigom o radnicima i napadima na Dobricu Veselinovića, Vesić krije nesposobnost gradske vlasti

Napad Gorana Vesića i režimskih tabloida usledio je nakon što je Veselinović na svom tviteru izveštavao o kašnjenju rekonstrukcije centralnih gradskih ulica i generalno lošem i štetnom projektu gradskih vlasti zbog koga se Beograd zadužio dodatnih 20 miliona evra. Vesić je činjenicu da na gradilištu nema nikoga, pokušao da opravda brigom za radnike zbog visoke temperature, uputivši Veselinoviću niz uvreda koje su preneli režimski tabloidi. Ovaj pokušaj sakrivanja nesposobnosti gradskih vlasti iza lažne brige za radnike smatramo degutantnim izvrtanjem i nepoštovanjem za radnike.

Poručite naše nove majice

Kupovinom majice od 1200 dinara pomažete funkcionisanje inicijative Ne davimo Beograd, a ujedno i širite ideju solidarnog, slobodnog i dobrog grada za sve! Čiji grad?