Inicijativa Ne davimo Beograd zahvaljuje svim građanima i građankama koje su učestvovale u prikupljanju pomoći za Novi Pazar, Tutin i Sjenicu. Prvi kontingent medicinske i zaštitne opreme danas je u dva kombija krenuo prema ova tri grada, a prikupljanje pomoći se nastavlja u našim prostorijama u Dositejevoj 13.

Nakon apela aktivistkinje Aide Ćorović, od ponedeljka je u ovoj solidarnoj akciji, u kojoj je učestvovao veći broj organizacija, pojedinaca i pojedinki, sakupljeno blizu dva miliona dinara i kupljena veća količina medicinske i zaštitne opreme koja je potrebna medicinskim ustanovama u ova tri grada, a građani i građanke Beograda su u naš štab donosili svoje zalihe opreme i materijala. Sva kupljena i donirana oprema spakovana je u dva kombija i jedan automobil i biće podeljena zdravstvenim ustanovama u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu.

Hvala svim dobrim i solidarnim ljudima koji su donosili pomoć ili su uplaćivali donacije za istu namenu. Od danas pomoć stiže onima kojima je najpotrebnija, a raduje briga jednih za druge.

U ovim gradovima zdravstveni sistem je pred kolapsom. Bolesnim ljudima se ne ukazuje neophodna nega, bolnice su prepune, medicinsko osoblje radi pod rizikom i bez adekvatne zaštite. Zato se nastavlja prikupljanje pomoći za ova tri grada, a naš štab u Dositejevoj ulici broj 13 (prvi sprat, stan broj 2) će biti otvoren za sve one koji žele i mogu da doniraju nešto od sledećeg: zaštitne maske, rukavice, posteljine, kape, kaljače, mantili za jednokratnu upotrebu, viziri, zaštitne naočari, posteljine, sredstva za dezinfekciju, kao i ampule vitamina C i alfa D3 i Longacef. Ukoliko možete da pomognete javite nam se na 011 4208596 ili na mejl office@nedavimobeograd.rs

Ukoliko želite novčano da uputite pomoć za tri grada, to možete učiniti koristeći račun na sledećem linku: https://www.donacije.rs/projekat/pomoc-novi-pazar-tutin-sjenica/

Pročitaj i ovo:

Lažnom brigom o radnicima i napadima na Dobricu Veselinovića, Vesić krije nesposobnost gradske vlasti

Napad Gorana Vesića i režimskih tabloida usledio je nakon što je Veselinović na svom tviteru izveštavao o kašnjenju rekonstrukcije centralnih gradskih ulica i generalno lošem i štetnom projektu gradskih vlasti zbog koga se Beograd zadužio dodatnih 20 miliona evra. Vesić je činjenicu da na gradilištu nema nikoga, pokušao da opravda brigom za radnike zbog visoke temperature, uputivši Veselinoviću niz uvreda koje su preneli režimski tabloidi. Ovaj pokušaj sakrivanja nesposobnosti gradskih vlasti iza lažne brige za radnike smatramo degutantnim izvrtanjem i nepoštovanjem za radnike.

Poručite naše nove majice

Kupovinom majice od 1200 dinara pomažete funkcionisanje inicijative Ne davimo Beograd, a ujedno i širite ideju solidarnog, slobodnog i dobrog grada za sve! Čiji grad?