Danas su poslanici i poslanice opozicije prekinuli zasedanje Narodne skupštine sa zahtevom da ministar Aleksandar Martinović napusti Skupštinu zbog povrede dostojanstva Skupštine. Nakon otpora opozicionih narodnih poslanika, Martinović je napustio zgradu.

On je juče u Skupštini obraćajući se poslanicima opozicije rekao: „Hoćete da sad nabrajamo ko od vas niti je u braku, niti ima decu, nego umesto dece hrani kuče, hrani mače, zlatnu ribicu i tako dalje.“ Nedopustivo je da se u Narodnoj skupštini ljude dele i vrednuju na osnovu toga ko ima decu, a ko ne! Onaj koji vređa, napada i širi mržnju ne može govoriti u Skupštini! Dosta je bilo nasilja i mržnje u Narodnoj skupštini!

Zbog Martinovićeve izjave reagovala je i Poverenica za zaštitu ravnopravnosti, kao i više organizacija i udruženja građana koji traže njegovu smenu.

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković istakla je izjava Martinovića „krajnje neprimerena i uvredljiva za veliki broj naših građana i građanki, a za mnoge od njih i veoma bolna“.

Da li poslanici imaju ili nemaju decu, da li mogu da ih imaju ili ne mogu, da li ih žele ili ne žele i uopšte kakve lične izbore prave nije tema od javnog značaja, saopštilo je udruženje Mame su zakon, osuđujući neprimeren govor ministra Aleksandra Martinovića.

Više organizacija i udruženja građana zatražilo je hitnu smenu ministra Martinovića, kao jedini prihvatljiv i civilizovan ishod njegovog skandaloznog nastupa u Skupštini Srbije, kojim je najgrublje uvredio građanke i građane Srbije.

Pročitaj i ovo:

Zeleno-levi front zahteva potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću

Zahtevamo usvajanje izmena Zakona o oglašavanju i potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću, kockarnica, kladionica, slot klubova, online igraonica i svih drugih oblika kockanja koji ostavljaju ogromne štetne posledice po naše društvo. Zeleno-levi front je u Narodnoj skupštini podneo predlog izmene Zakona o oglašavanju kojim se predviđa potpuna zabrana oglašavanja igara na sreću.

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.