Danas su poslanici i poslanice opozicije prekinuli zasedanje Narodne skupštine sa zahtevom da ministar Aleksandar Martinović napusti Skupštinu zbog povrede dostojanstva Skupštine. Nakon otpora opozicionih narodnih poslanika, Martinović je napustio zgradu.

On je juče u Skupštini obraćajući se poslanicima opozicije rekao: „Hoćete da sad nabrajamo ko od vas niti je u braku, niti ima decu, nego umesto dece hrani kuče, hrani mače, zlatnu ribicu i tako dalje.“ Nedopustivo je da se u Narodnoj skupštini ljude dele i vrednuju na osnovu toga ko ima decu, a ko ne! Onaj koji vređa, napada i širi mržnju ne može govoriti u Skupštini! Dosta je bilo nasilja i mržnje u Narodnoj skupštini!

Zbog Martinovićeve izjave reagovala je i Poverenica za zaštitu ravnopravnosti, kao i više organizacija i udruženja građana koji traže njegovu smenu.

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković istakla je izjava Martinovića „krajnje neprimerena i uvredljiva za veliki broj naših građana i građanki, a za mnoge od njih i veoma bolna“.

Da li poslanici imaju ili nemaju decu, da li mogu da ih imaju ili ne mogu, da li ih žele ili ne žele i uopšte kakve lične izbore prave nije tema od javnog značaja, saopštilo je udruženje Mame su zakon, osuđujući neprimeren govor ministra Aleksandra Martinovića.

Više organizacija i udruženja građana zatražilo je hitnu smenu ministra Martinovića, kao jedini prihvatljiv i civilizovan ishod njegovog skandaloznog nastupa u Skupštini Srbije, kojim je najgrublje uvredio građanke i građane Srbije.

Pročitaj i ovo: