Planom generalne regulacije Beograda, na koji smo predali stručne primedbe, pripremljen je teren za novi napad na naš Košutnjak. U ulicu Kneza Višeslava planom su postavljena tri kružna toka koja su prekopirana iz plana kojim je investitor Avala Film predvideo seču skoro 30ha šume i protiv koga su građani ustali i sakupili 80.000 potpisa.

Kružni tokovi su saobraćajno, ekonomski i ekološki neprihvatljvi i ne postoji ni jedan razlog zašto bi oni bili i postavljeni na tim lokacijama osim ukoliko to nije prirema za privatnog investitora i njegov Avala grad i otimanje šumskog zemljišta u javnoj svojini.

Ova gradska vlast izmenama PGR-a priprema prenamenu odnosno krađu javnog zemljišta i seču javne šume, a sve u interesu privatnog investitora.

Atmosfera na štandovima gde su prikupljani potpisi građana za podršku primedbama Ne davimo Beograd na Plan generalne regulacije.

Pokret Ne davimo Beograd je danas predao primedbe na ovaj Plan generalne regulacije i 1. februara će na javnoj sednici braniti javni interes od napada ove vlasti i privatnog investitora. Ali ova vlast je pokazala nebrojeno puta do sada da nema nameru da odustane od devastacije našeg grada, od pljačkanja i čerečenja javne imovine, od menjanja našeg grada po željama investitora a ne po potrebama njenih građana, od otimanja i uzurpacije javnih površina. I zbog svega ovoga mi

MORAMO 3. aprila poslati ovu vlast u istoriju.

Pročitaj i ovo:

Biljana Đorđević za Monitor: U regionu problemi slični, pa tako i rešenja

Biljana Đorđević za crnogorski nedeljnik Monitor: Ne samo što bi dobrosusjedski odnosi morali da budu stalno njegovani već to za naš region označava istovremeno i sentimentalno i racionalno. Osjećamo da smo nekad bili dio iste države i pogađaju nas slični problemi koji, moguće je da će se to pokazati kao racionalno, traže i zajednička regionalna riješenja

Linijski park ili Linijska prevara?

Radi se o oblasti od izuzetnog značaja s obzirom na kulturna, istorijska, društvena i prirodna dobra u toj zoni. Ova oblast zaslužuje pažljivu, promišljenu i progresivnu revitalizaciju. Zbog svoje vrednosti ova oblast predstavlja i atraktivan plen onima koji godinama kidišu na javna dobra uništavajući ih zarad sumnjivih investicionih projekata i koruptivnog profita.

Ponovo napadnut aktivista NDBGD: Ne osećam se bezbedno, nisam učinio ništa loše

Aktivista pokreta Ne davimo Beograd Miloš Vučković koji je nedavno ponovo napadnut od strane istog čoveka koji ga je napao na dan izbora 3. aprila ispred biračkog mesta na Zvezdari, kaže da se drugi napad desio u prodavnici u kojoj je kupovao, da ga je ta osoba prepoznala i počela da mu preti da će ga izlomiti i da se živ neće vratiti kući, a potom je stao ispred prodavnice i čekao ga da izađe. Vučković je pozvao policiju, koja je došla kroz desetak minuta, ali je napadač pobegao. Kada je prvi put napadnut na dan izbora 3. aprila policija nije reagovala.