Profesor Fakuleta poltičkih nauka i narodni poslanik Đorđe Pavićević kaže da se u parlamentu vladajuća većina postavlja kao “gazda koji nešto daje, uzima i dodeljuje”, kao da ne postoje pravila koja te stvari uređuju.

“Vlast izjavama da su oni dali mesta u odborima, da su dali sve što je opozicija tražila, pokazuje taj odnos – mi možemo da uzmemo sve, a ono što ne uzmemo, to smo vam dali. Ne, niste”, rekao je Pavićević u emisiji Studio Live na N1.

Ocenio je da predsednik parlamenta Vladimir Orlić ne može da izađe iz podela čiji je akter i sam bio.

Pavićević je kazao da većina, koju predvodi Srpska napredna stranka, govori da neće praviti kompromis oko “državne politike”, a nju definiše predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

“To je ta njihova mantra da su oni osvojili najviše glasova, kao da su izbori bili nekakava manifestacija demokratije. Zato ih je i zabolelo osporavanje legitimnosti samih izbora”, kazao je on.

Dodao je da su naprednjake iz istog razloga zabolele reči Vladete Jankovića, izrečene u govoru na početku konstitutivne sednice kojom je predsedavao.

Pavićević kaže da su u njegovoj poslaničkoj grupi pokreta Ne davimo Beograd spremni za teške optužbe, poput onih da podržavaju nezavisnost Kosova ili da priznaju genocid u Srebrenici.

Kako naglašava, razne optužbe treba da “pokriju” to što govori Ne davimo Beograd, ali oni će insistirati da se njihova poruka čuje.

Fokus njegove poslaničke grupe biće nejednakost, rekao je Pavićević.

“Neki ljudi rade za jako malo novca i jedva preživljavaju a neki imaju jako mnogo”, kazao je i dodao da se to vidi i u skupštini, gde radi osoblje za male pare, a ni skupštinski restoran nije pristupačan ljudima koji su tamo zaposleni.

Pročitaj i ovo:

Privatizacija Savskog nasipa i nebriga o njemu: Koliko košta pogled na Savu?

Ukoliko želite da Vaš pogled ode dalje od brane i nagomilanog đubreta i potencijalno se pruži samo na površinu reke, neophodno je da budete gosti nekih od ugostiteljskih objekata ili privatno iznajmite neki od splavova. Preostalih 407m slobodnog pogleda na reku rasparčano je na manje delove koje možete pronaći između usko zbijenih plovnih objekata.

Veselinović za N1: Parlamentarna većina uplašena, SNS izvlači tešku mašineriju

Dobrica Veselinović, odbornik u Skupštini Grada Beograda, rekao je da poslanici iz Ne davimo Beograd sami pišu svoje govore, za razliku od poslanika Srpske napredne stranke za koje je kazao da sa sobom nose skripte sa uvredama. Veselinović je tako odgovorio na optužbe premijerke Ane Brnabić koje je iznela u Skupštini Srbije. On je dodao da je to znak da su se poslanici vladajuće većine uplašili opozicije u parlamentu i da izvode tešku mašineriju.