Poslanik stranke Zeleno-levi front, Đorđe Pavićević izjavio je danas da je Srbiji pomoć EU potrebna pre svega kako bi se sklonile političke i administrativne prepreke za utvrđivanje nepravilnosti i nezakonitosti koje se događaju tokom izbornog procesa.

Pavićević je za list „Danas“ govoreći o angažovanju međunarodne zajednice da sprovede istragu u vezi sa „izbornom krađom“ ukazao da će verovatno doći do nekog oblika posredovanja u pogledu izveštaja o neregularnosti izbornog procesa u Srbiji, „jer će vlastima biti teško da odbiju sve kritike i eventualne zaključke koje će doneti Evropski parlament nakon najavljene rasprave u februaru“.

Dodao je i da je pitanje kakvu će formu i mandate imati eventualna misija.

„Predstavnici vlasti, sa svojim saveznicima iz najbrojnije grupacije u Evropskom parlamentu, Evropske narodne partije, a pre svega preko (Vladimira) Bilčika i (Olivera) Varhejija, trudiće se da što više obesmisle i oduže formiranje komisije koja bi se bavila izbornim neregularnostima“, rekao je on.

Kako je ocenio Pavićević, ipak, „izborna krađa je krađa“, teža od nekih drugih i od toga vlast ne može pobeći.

Pročitaj i ovo:

Zeleno-levi front zahteva potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću

Zahtevamo usvajanje izmena Zakona o oglašavanju i potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću, kockarnica, kladionica, slot klubova, online igraonica i svih drugih oblika kockanja koji ostavljaju ogromne štetne posledice po naše društvo. Zeleno-levi front je u Narodnoj skupštini podneo predlog izmene Zakona o oglašavanju kojim se predviđa potpuna zabrana oglašavanja igara na sreću.

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.