Namera vlasti da prikaže lažnu sliku demokratije u Srbiji nije uspela. Samo jedna partija je prešla sniženi cenzus od 3% što jasno govori da je naša država oteta od strane kriminalne političke elite. Kako bismo mogli da menjamo naše društvo potrebno je da stvari nazovemo prvo pravim imenom: Srbija više nije demokratija, a upravo završeni izbori su prevara.

Rekordno mala izlaznost koju je CRTA procenila na 45% uzimajući u obzir nepravilnosti, kao i procena iste organizacije da su ovo najgori izbori do sada, govori nam da smo bili u pravu kada smo pozvali građane i građanke da ne učestvuju u ovoj farsi. Nedostatak kontrole izbora, jer ni jedna opoziciona stranka nije imala relevantan broj kontrolora, omogućio je režimu da utiče i na rezultate i na izlaznost, što stvari čini još gorim.

Ova situacija jeste teška, ali dobre vesti su da politički inženjering vlasti sa smanjenjem cenzusa sa 5% na 3%, kao ni kalkulacije i kombinacije opozicije koja je zarad par krivotvorenih mandata pristala na učešće na lažiranim izborima, nije uspeo! Nisu uspeli da uguraju svoje satelite u parlament i tako stvore privid demokratije. Takođe, rekordno mala izlaznost u Beogradu daje nam nadu da je promena ne samo moguća, nego i očekivana.

Raduje nas što su građani i građanke Beograda u velikoj većini odbili da učestvuju na lažiranim izborima. Ovo nam govori da su naše poruke dobro prihvaćene, da je kampanja bojkota inicijative Ne davimo Beograd naišla na razumevanje i podršku građana. Inicijativa će već odmah nakon izbora nastaviti rad na stvaranju kritične mase koja će moći da se suprotstavi kriminalnom režimu, ali i njegovim satelitima i doneti preko potrebne promene u našem gradu.

Ovo je veliki potencijal za okupljanje i udruživanje ljudi. Na nama je da taj potencijal pretvorimo u rušenje Vesića i kriminalne beogradske vlasti i tako započnemo lanac promena. Pozivamo vas da nam se pridružite i učlanite u inicijativu Ne davimo Beograd kako bismo se zajedno borili za naš grad.

Izvor ilustracije: N1 Srbija