Gradski odbor Zeleno-levog fronta u Zrenjaninu zvanično je završio proces konstituisanja izbornom skupštinom u subotu 30. marta.

Izabrani su članovi stalnog sastava kao i kopredsedavajući odbora Senka Jankov, profesorka sociologije i Saša Vojnović, istoričar umetnosti.

Ovom prilikom svečano je otvorena kancelarija Zeleno-levog fronta na Trgu slobode u zgradi Vodotornja.

Otvaranje su podržali predstavnici Zeleno-levog fronta iz više vojvođanskih gradova kao i lokalni aktivisti i članovi koji su atmosferu učinili sjajnom. Prisutnima su se obratili novoizabrani kopredsednici odbora i narodni poslanici Radomir Lazović, Robert Kozma kao i pokrajinski poslanici Milan Turanjanin i Branislav Grubački.

Lazović je istakao da ovaj odbor ima značajan potencijal da motiviše i okupi ljude koji imaju kapacitete za iznalaženje rešenja ekoloških problema kao i narastajuće socijalne nejednakosti u Zrenjaninu. Robert Kozma je naglasio značaj započinjanja rada zrenjaninskog odbora Zeleno-levog fronta koji se dešava istovremeno sa somborskim i kikindskim čime se značajno osnažuje pokrajinska mreža organizacije.

Zeleno-levi front Zrenjanin sada je još motivisaniji i ohrabreniji u borbi za slobodan, solidaran i zdrav grad!

Pročitaj i ovo:

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.