Beogradski odbor Zeleno-levog fronta osuđuje opasne izjave predsednika Privremenog organa Grada Beograda Aleksandra Šapića, koji poput njegovog ideološkog mentora Vojislava Šešelja poziva na iseljavanje i rušenje Kuće cveća.

Aleksandar Šapić svoju nesposobnost da reši probleme grada Beograda, čiji je bio gradonačelnik, a sada kao predsednik Privremenog organa, pokušava da sakrije šireći mržnju i praveći nove podele. To je praksa koju je demonstrirao tokom svog političkog delovanja, ali se čini da mu je agresija sada jedina preostala alatka uz pomoć koje se, nadom očajnika, grčevito drži pozicije vlasti, koja mu neumitno izmiče.

Revizija istorije koju Šapić koristi kao osnovni politički program ne može da sakrije nesposobno, aljkavo i korumpirano vođenje grada kojem svedočimo. Zastrašivanje zaposlenih, zloupotreba javnih resursa i preduzeća, korupcija i nameštanje tendera, kao i očigledan trend privatizacije gradskih usluga i prostora prema volji malih interesnih grupa, obeležili su njegov mandat odlazećeg gradonačelnika. Šapić je tokom celog svog mandata više puta javno širio mržnju i nasilje prema različitim marginalizovanim grupama kao što su Romi, ali i prema kulturi i kulturnoj baštini našeg grada.

Podsećamo da se Kuća cveća nalazi u sastavu Muzeja Jugoslavije, jedne od najaktivnijih muzejskih ustanova u gradu, koja svake godine privlači veliki broj posetilaca iz zemlje i inostranstva, tako da ovakav Šapićev odnos prema kulturnom i istorijskom nasleđu govori dovoljno o njegovoj huliganskoj i destruktivnoj ličnosti.

Zeleno-levi front je odlučan da brani sve kulturne i istorijske vrednosti koje je ovo društvo uspelo da uspostavi kroz svoju turbulentnu istoriju, a naročito one vrednosti koje baštine ideale jednakosti, solidarnosti, ravnopravnosti i antifašizma. Beogradski odbor Zeleno-levog fronta poručuje Aleksandru Šapiću da ovo novo deljenje revizionističkih lekcija iz istorije i pokušaj skretanja pažnje sa stvarnih problema građana i građanki Beograda neće proći i da je krajnje vreme da pošaljemo i njegovo upravljanje ovim gradom u tu istu istoriju.

Pročitaj i ovo:

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.