Zeleno-levi front najoštrije osuđuje najnovije pritiske predstavnika vlasti i pozive na politički progon organizacije CRTA koja je dokumentovala izbornu krađu na poslednjim izborima u režiji Srpske napredne stranke.

Svojim pozivima na hapšenje zaposlenih u CRTA i zabrani te organizacijie na mreži X, advokat Vladimir Đukanović pokazuje bahat odnos predstavnika vlasti koji bi očigledno želeli da žive u zemlji u kojoj je svako drugačije mišljenje zabranjeno i progonjeno, a oni koji imaju takvo mišljenje smešteni iza rešetaka.

Nakon napada na međunarodne posmatrače očigledno je da vlast pokazuje nervozu zbog dokumentovanja poslednje izborne krađe od strane civilnog društva i opozicije, pritiska građana na ulicama i poslednjim konstatacijama u raspravi koja je održana juče u Evropskom parlamentu.

Pozivamo sve političke aktere da uvaže činjenice koje su sada svima poznate i prihvate neophodnost ponavljanja pokradenih izbora kako bi naše društvo izašlo iz još jedne političke i institucionalne krize u koju nas je Vučićev režim uvukao.

Pročitaj i ovo: