Inicijativa Ne davimo Beograd najoštrije osuđuje napad na imovinu Predraga Voštinića, člana Lokalnog fronta, koji se desio juče u Kraljevu. Sam čin za cilj ima da se Predrag i Lokalni front Kraljevo zastraše kako bi odustali od borbe za slobodno i pravedno Kraljevo i Srbiju. Ovaj događaj je samo još jedan dokaz da vlast stvara atmosferu u kojoj je poželjno napadati opoziciju i sve građane koji se usude da javno progovore o katastrofalnoj i pogubnoj politici ove vlasti.

Sloboda govora u Srbiji samo u proteklih desetak dana bezočno je ugrožena nekoliko puta – zatvaranjem izložbe karikatura Predraga Koraksića Coraxa u lazarevačkoj biblioteci, prebijanjem Borka Stefanovića, lidera Pokreta Levice i Saveza za Srbiju na tribini u Kruševcu, zabranom održavanja izložbe “Solidarnost za Petričića, Coraxa i Danas” u Kraljevu, a sada se nastavljaju napadi i pritisci.

Iznenađeni smo činjenicom da je o ovom događaju, koji je samo jedan od brojnih pritisaka koje trpe oni koji ne misle isto kao vladajuća stranka, izvestio samo jedan medij, dnevni list Danas. Da li je stanje u kome se razbijaju glave, oštećuje imovina, prisluškuju aktivisti, prete i blate novinari i građani toliko normalizovano, očekivano i prihvaćeno, da to više i nije vest?

Za Predraga Voštinića i Lokalni front znamo da neće odustati, a pitanje za sve nas je da li smo odustali od društva u kome nasilje nije prihvatljiv vid političke borbe.

Jutro je počelo pozivom policiji!Neko mi je ozbiljno izgrebao auto na mnogo mesta i još se potpisao na zaleđenoj…

Posted by Predrag Voštinić on Nedelja, 02. decembar 2018.