Иницијатива Не давимо Београд најоштрије осуђује напад на имовину Предрага Воштинића, члана Локалног фронта, који се десио јуче у Краљеву. Сам чин за циљ има да се Предраг и Локални фронт Краљево застраше како би одустали од борбе за слободно и праведно Краљево и Србију. Овај догађај је само још један доказ да власт ствара атмосферу у којој је пожељно нападати опозицију и све грађане који се усуде да јавно проговоре о катастрофалној и погубној политици ове власти.

Слобода говора у Србији само у протеклих десетак дана безочно је угрожена неколико пута – затварањем изложбе карикатура Предрага Кораксића Coraxa у лазаревачкој библиотеци, пребијањем Борка Стефановића, лидера Покрета Левице и Савеза за Србију на трибини у Крушевцу, забраном одржавања изложбе “Солидарност за Петричића, Coraxa и Данас” у Краљеву, а сада се настављају напади и притисци.

Изненађени смо чињеницом да је о овом догађају, који је само један од бројних притисака које трпе они који не мисле исто као владајућа странка, известио само један медиј, дневни лист Данас. Да ли је стање у коме се разбијају главе, оштећује имовина, прислушкују активисти, прете и блате новинари и грађани толико нормализовано, очекивано и прихваћено, да то више и није вест?

За Предрага Воштинића и Локални фронт знамо да неће одустати, а питање за све нас је да ли смо одустали од друштва у коме насиље није прихватљив вид политичке борбе.

Jutro je počelo pozivom policiji!Neko mi je ozbiljno izgrebao auto na mnogo mesta i još se potpisao na zaleđenoj…

Posted by Predrag Voštinić on Недеља, 02. децембар 2018.