U okviru Zeleno-levog fronta, osnovana je Seniorska organizacija (SO), kao treća autonomna organizacija uz Zelenu omladinu Srbije i Autonomni ženski front.

Jedan od ciljeva politike Zeleno-levog fronta je da svojim delovanjem obuhvati probleme i potrebe svih građana, a samim tim i svih grupacija i naraštaja.
Potrebe i probleme seniora najbolje znaju i uočavaju sami pripadnici seniorske grupacije.

Na konstitutivnoj sednici izabrani su, putem online i uživo glasanja, članovi izvršnih organa SO.

Za kordinatorku Seniorske organizacije izabrana je Dragana Atoski, a za kordinatora Radoje Stefanović. Za članove/ce Izvršnog odbora izabrani su Jelica Đokić, Petar Pavasović i Dragan Tomić.

Učesnici konstitutivne sednice izložili su ideje i predloge za program Seniorske organizacije:
– otklanjanje zaostajanja visine prosečne penzije u odnosu na prosečnu zaradu
– vraćanje dela prinudno umanjenih penzija
– potpuniji obuhvat starijih lica kojima se pruža pomoć u kući
– finansijska podrška siromašnim starijim licima koja nisu stekla pravo na penziju
– unapredjenje zdrvstvene zaštite starijih lica
– proširenje kapaciteta domova za stara lica i poboljšanje uslova života u tim ustanovama
– usavršavanje digitalnih znanja starijih gradjana/ki
– doprinos uključivanju seniora/ki u politička, kulturna i sportska zbivanja, kontakti i međusobno druženje starijih sugrađana.

Zajedno sa ostalim članovima i članicama naše partije, seniori će se angažovati u predstojećoj izbornoj kampanji nastojeći da se što veći broj starijih građana/ki upozna sa programom i vrednostima za koje će se poslanici/ce i odbornici/ce Zeleno-levog fronta zalagati u Skupštini Srbije, Vojvodine, Beograda i drugih gradova i opština.

Posle izbora, Seniorska organizacija će nastojati da se stariji građani redovno informišu o predlozima odluka o kojima će se narodni poslanici i odbornici izjašnjavati i da daju inicijative za donošenje odluka za koje su zainteresovani. Tim putem, Seniorska organizacija će podsticati i podržavati participaciju starijih gradjana/ki u javnom životu Republike i užih celina u sastavu Srbije.

Srećan nam rad za dobrobit seniora i seniorki!

Pročitaj i ovo:

Poslednja zelena oaza Beograda

Na opštini Palilula nalazi se Milićevo brdo na kome je poslednjih godina u toku rapidna divlja gradnja privatnih vila, neosnovana konverzija zemljišta i prodaja poljoprivrednog zemljišta po ceni gradsko građevinskog.

Biljana Đorđević: Nije bilo greške na listama, postupili smo po zakonu

Biljana Đorđević, povodom odbijanja lista, kaže da nije jasno kako su neki "obični građani" imali uvid u zaštićene lične podatke, a navodi da su svi kandidati na listama (koji su uslovno rečeni sporni u prigovoru) bili u biračkom spisku u trenutku kad su liste podnete, što je uslov da se kandiduju na izborima po Zakonu o lokalnim izborima.