Poslanik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović rekao je da će opozicija blokirati rad parlamenta i zahtevaju hitan odgovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Svima je jasno da vlast ne želi da ispuni zahteve protesta, zahtevamo raspisivanje beogradskih i parlamentarnih izbora kako bi opozicija kao svoj prvi korak ispunila zahteve građane. Smatramo da izbori koji bi bili održani do kraja godine bili rešenje i zahtevamo hitan odgovor Aleksandra Vučića. Blokiraćemo ovu sednicu dok ne dobijemo odgovor o održavanju izbora i nastavićemo sa protestima“, poručio je Lazović.

Govoreći o protestu Srbija protiv nasilja, Lazović je poručio da će naredni protest biti održan u petak u 19 sati.

„Biće održan u petak u 19 sati sa važnom promenom. Iz tehničkih razloga građani će se okupiti ispred zgrade Vlade i ići do zgrade Pinka“, naveo Lazović.

Pročitaj i ovo:

Potpisan “Dogovor za pobedu”

Organizatori protesta “Srbija protiv nasilja” usaglasili su dokument “DOGOVOR ZA POBEDU” u kojem se poziva na saradnju svih opozicionih izbornih lista na predstojećim izborima, bez obzira koje ih pojedinačne organizacije budu činile. Saradnja podrazumeva uvažavanje i nenapadanje organizacija opozicije, koordinisanje akcija opozicije i fokusiranje na smenu kriminalnog SNS režima. DOGOVOR ZA POBEDU predviđa zajedničku kontrolu izbora i zajedničke aktivnosti na podizanju izlaznosti na izborima.