Postignut je dogovor o zajedničkom nastupu opozicije okupljene oko protesta “Srbija protiv nasilja” na narednim izborima. Prvi na listi biće Radomir Lazović, dok će nosioci liste na republičkim izborima biti lider Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić i potpredsednica SSP, Marinika Tepić.

Kako je navedeno na konferenciji za novinare ispred Narodne skupštine Srbije, na beogradskim izborima nosioci će biti Dobrica Veselinović i Vladimir Obradović, koji će biti i kandidat za gradonačelnika, a prva na listi će biti Mila Popović, dok će nosioci liste za pokrajinske izbore biti naknadno objavljeni u Novom Sadu.

Zeleno-levi front / Ne davimo Beograd, Stranka slobode i pravde, Narodni pokret Srbija, Srce, Ekološki ustanak, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana i stranka Zajedno najpre su potpisale dogovor da se na osnovu istraživanja donese odluka da li će se na izbore ići u jednoj ili više kolona proevropske opozicije, a potom dogovorile zajednički nastup na izborima na temeljima dobre saradnje u parlamentu, zajedničke organizacije protesta ‘Srbija protiv nasilja” i brojnih drugih akcija koje su ove organizacije sprovodile kako bi Srbija postala dobro mesto za život svih naših građana.

Pročitaj i ovo:

Tribina: Za mesne zajednice na Novom Beogradu!

Pokušali smo i kao stranka i kao građani da dobijemo salu neke od mesnih zajednica, ali nam jasno stranački profilisana opštinska vlast to nije obezbedila. Zato smo, kao neku vrstu protesta, tribinu održali ispred samog ulaza u MZ.